Agresivitate la volan

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.99

nivel: Facultate

Controlati-va. Nu-i lasati pe ceilalti soferi sa va controleze, spune dr. Neren-berg. El ii intreaba pe soferii agresivi: "Vrei sa lasi controlul celor pe care luAZmea ii numeste idioti?" Pierderea calmului nu este decat cedarea controlului. Ascultati-va pasagerii. "Soferii aflati pe locurile din spate au o reputatie proasta", spune Diane Nahl, cercetatoare in problema agresivitatii la volan, "dar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agresivitate la volan

Controlati-va. Nu-i lasati pe ceilalti soferi sa va controleze, spune dr. Neren-berg. El ii intreaba pe soferii agresivi: "Vrei sa lasi controlul celor pe care luAZmea ii numeste idioti?" Pierderea calmului nu este decat cedarea controlului. Ascultati-va pasagerii. "Soferii aflati pe locurile din spate au o reputatie proasta", spune Diane Nahl, cercetatoare in problema agresivitatii la volan, "dar s-ar putea sa aiba ceva de spus." Asa ca ascultati plangerile parteneruAZlui, ale copiilor si ale altor tovarasi de calatorie.

Fiti responsabili fata de pasageri. Soferii se simt adesea ca si cum ar fi capitanul corabiei. Controleaza temperatura, radioul si viteza, incercati sa va intrebati ce le-ar placea pasagerilor. Ei va vor aprecia grija, iar dvs. va veti simti mai bine in propria piele si mai calm la volan. Fiti nebunatici. Va simtiti tensionat la volan? incercati sa imitati animale, masini sau orice vi se pare amuzant. "Rasul nu numai ca va intrerupe ganAZdirea negativa sau furia, dar imprastie si stresul", spune dr. Nahl.

Simtiti-va bine. Luati-va mintea de la condus, fara a va lua ochii de la drum: ascultati muzica linistitoare sau pe care o puteti fredona, o caseta cu cartea sau comedia favorita; antrenati-va familia la un concurs.Luati o pauza. Sofatul este obositor si stresant. Daca va lipseste capacitaAZtea de concentrare la drum lung sau sunteti obosit, capacitatea de anticipaAZre a evenimentelor neasteptate si timpul de reactie sunt afectate. O mica scaAZpare, care va poate apartine, are urmari ingrozitoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.