Agregate pentru lucrari de ingrijire a culturilor de camp

7x puncte

categorie: Biologie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Tavalugii netezi se folosesc pentru tasarea solului, pentru presarea ingrasamintelor verzi si organice (gunoiul de grajd) si a culturilor agricole.Tavalugii cu inele ( cu suprafata denivelata) se folosesc pentru celelalte lucrari.Partile componente ale tavalugilor sunt urmatoarele: sectiile de lucru sunt formate dintr-un cilindru sau dintr-o baterie de inele, montate pe un ax sprijinite pe doua [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agregate pentru lucrari de ingrijire a culturilor de camp

Tavalugii netezi se folosesc pentru tasarea solului, pentru presarea ingrasamintelor verzi si organice (gunoiul de grajd) si a culturilor agricole.Tavalugii cu inele ( cu suprafata denivelata) se folosesc pentru celelalte lucrari.Partile componente ale tavalugilor sunt urmatoarele: sectiile de lucru sunt formate dintr-un cilindru sau dintr-o baterie de inele, montate pe un ax sprijinite pe doua lagare pe cadrul sectiei, un dispozitiv de tractiune si bara de cuplare la acesta a sectiilor de lucru.

Cilindrul are suprafata neteda sau denivelata. Mantaua cilindrului este din metal , interiorul cilindrului putand fi umplut cu apa sau nisip, marind astfel masa tavalugului si implicit obtinand o tasare mai mare a solului.Inelele sunt realizate in diferite forme, dar in general exista inele groase cu actiune de suprafata Cambridge, Croskill si cu actiune de adancime in subsol, adica inele subtiri si Campbell.
Masa tavalugilor netezi sau cu inele poate fi marita prin adaugaea unor mase suplimentare pe platformele special construite ale tavalugilor.

Procesul de lucru al tavalugilor. Este realizata prin propria lor masa si prin organul de lucru. Sub actiunea fortei de tractiune tavalugul ruleaza pe sol si taseaza solul superficial. Adancimea de tasare este influientata de diametrul tavalugului.In afara de actiunea de tasare a solului, profilul denivelat al suprafetei tavalugului are un efect de maruntire a stratului de sol si de sistrugere a crustei solului.

Tavalugul neted 3TN-1.4 este format din trei sectii cu latimea de 1.4 m fiecare, asezate una in fata si doua in spate. Fiecare sectie se compune dintr-un cadru cu triunghi de tractiune si un cilindru metalic de tasare, gol in interior. Greutatea cilindrilor poate fi modificata introducand in interior pamant sau nisip, in proportie de 25-75 % din capacitatea lor.

Tavalugul ineler 3TI-5.5 este destinat pentru tasarea solului concomitent cu afanarea la suprafata, fiind un tavalug cu suprafata denivelata. Se compune din trei sectii cu latimea de 1.9 m fiecare, dispuse in acelasi mod ca si tavalugul neted. Fiecare sectie este formata din mai multe inele metalice, prevazute cu obada cu pinteni, montate liber pe un ax comun ce se sprijina pe cadru prin doua lagare. Deasupra cadrului sectiei se afla o platforma pentru greutati suplimentare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Biologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.