Agloporit

3x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.03

nivel: Facultate

Pentru producerea agloporitului se folosesc materiale argiloase și adaose. Din materiale cu conținutul 7 – 10% Al2O3 se poate de obținut numai agloporit greu de mărci 500 – 700, din argile cu conținutul 10 – 14% Al2O3 cu număr de plasticitate 14 – 17,- agloporit ușor cu greutatea în grămadă 350 – 500 kg/m3. argilele cu capacitatea de expandarea înaltă nu sunt bune. <[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agloporit

Pentru producerea agloporitului se folosesc materiale argiloase și adaose. Din materiale cu conținutul 7 – 10% Al2O3 se poate de obținut numai agloporit greu de mărci 500 – 700, din argile cu conținutul 10 – 14% Al2O3 cu număr de plasticitate 14 – 17,- agloporit ușor cu greutatea în grămadă 350 – 500 kg/m3. argilele cu capacitatea de expandarea înaltă nu sunt bune.
Agloporitul
În calitate de materia primă pot fi folosite și materiale care conțin cărbune, care sunt rebut în procesul de dobîndirea cărbunelui. Cărbune se adaugă în cantitate de 10 – 15% de la greutatea argilei uscate.
În șihta agloporitului se adaugă pînă la 20% fracțiilor mici de agloporitinsuficient ars.el se obține prin măcinarea conglomeratului. Așchii lemnoase se adaugă în cantitatea de 2 – 3%.

Arzind la temperaturi relativ joase ele contribuie la aprinderea mai rapidă a șihtei.
Proces de aglomerare se intensifică la adăugarea pînă la 20 % varului stins.

Acționarea lui la temperaturi înalte cu carbon se petrece cu degajarea oxidului de carbon și hidrogenului, care intensifică procesul de aglomerare.
Operații principale în procesul tehnologic de producerea agloporitului sunt: pregătirea adaoselor, pregătirea șihtei, conglomerarea ei, răcirea conglomeratului, măcinarea, sortarea și depozitarea agloporitului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.