Agentiile de turism

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.74

nivel: Facultate

Agentia de turism este principalul distribuitor al produselor turistice. Ea detine monopolul vanzarii pentru ca are doua mari avantaje fata de alte forme de distributie: protectia aproape totala a consumatorului de turism si garantiile financiare acordate atat turistilor cat si prestatorilor.In lume exista circa 30.000 de agentii de turism licentiate sau recunoscute professional si circa 200.000 d[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agentiile de turism

Agentia de turism este principalul distribuitor al produselor turistice. Ea detine monopolul vanzarii pentru ca are doua mari avantaje fata de alte forme de distributie: protectia aproape totala a consumatorului de turism si garantiile financiare acordate atat turistilor cat si prestatorilor.In lume exista circa 30.000 de agentii de turism licentiate sau recunoscute professional si circa 200.000 de puncte de vanzare.

In literature de specuialitate si in terminologia Organizatiei Mondiale a Turismului se foloseste notiunea de agentie de voiaj.Agentia de voiaj este o intreprindere comerciala care se preocupa cu asigurarea tuturor prestarilor de servicii privind transportueile, hotelurile sau actiunile turistice de orice fel si cu organizarea de calatorii individuale sau collective, la pret forfetar, cu un program fie stability de agentie, fie la libera alegere a clientului.

Notiunea de agentie de voiaj se traduce astfel in cateva limbi de circulatie internationala: engleza-"travel agency"; franceza-"agence de voyages"; germana-"Reiseburo"; italiana-"agenzia de viaggio"; spaniola-"agenda de viages".In practica si legislatia romaneasca se foloseste mai frecvent termenul de "agentie de turism". In Hotararea Guvernului Romaniei nr.513 din august 1998, agentia de turism este definite ca fiind o unitate specializata care organizeaza, ofera si vinde pachete de servicii turistice sau componente ale acestora.

Conform aceleiasi hotarari de guvern, agentiile de turism din Romania pot fi de urmatoarele tipuri:a. Agentie de turism tour-operatoare, avand ca obiect de activitate organizarea si vanzarea pe cont propriu a pachetelor de servicii de turism sau a componentelor acestora, direct sau prin intermediary;b. Agentie de turism detailista, care vinde sau ofera spre vanzare, in contul unei agentii de turism tour-operatoare, pachete de servicii sau componente ale acestora, contractate cu aceasta.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.