Agentii de presa

7x puncte

categorie: Marketing

nota: 10.00

nivel: Facultate

Astfel, agentiile nu aveau destinatari exclusivi - jurnalistii, redactiile unor publicatii ori posturi radio ori TV, ci isi ofereau produsele si institutiilor statului, bancilor, persoanelor private etc. Vorbim, in acest caz, despre o activitate ce vizeaza furnizarea de servicii - in speta, informatia - (din productie proprie ori cumparata de la terti producatori si reintegrata in circuit, prin [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agentii de presa

Astfel, agentiile nu aveau destinatari exclusivi - jurnalistii, redactiile unor publicatii ori posturi radio ori TV, ci isi ofereau produsele si institutiilor statului, bancilor, persoanelor private etc. Vorbim, in acest caz, despre o activitate ce vizeaza furnizarea de servicii - in speta, informatia - (din productie proprie ori cumparata de la terti producatori si reintegrata in circuit, prin prelucrare) tuturor clientilor interesati.

Agentiile de presa, insa, se disting ca autori totali ai informatiilor transmise. De altfel, definitiile celor care au lucrat efectiv in domeniu sunt concludente. Asadar, agentia de stiri este : "un organism care cauta, redacteaza si vinde stiri, la un pret care acopera cheltuielile de exploatare si asigura niste beneficii normale, excluzand toate resursele straine acestei activitati" .
O alta definitie, mai completa, vine din partea UNESCO si apare in volumul lui Oliver Boyd Barret /

Michael Palmer - Trafic de nouvelles: A O agentie de informatii este intreprinderea care are ca principal scop, oricare ar fi forma sa juridica, cautarea de stiri si, de o maniera mai generala, de documente de actualitate, care au ca obiect exclusiv exprimarea sau reprezentarea faptelor si distribuirea lor unui ansamblu de societati de informatii si, exceptional, particularilor in vederea asigurarii, contra platii unui abonament si in conditii conforme legilor si uzantelor comertului, a unui serviciu de informatii cat mai complet si impartial posibil".

Din multele propuneri de etapizare a evolutiei comunicarii umane, optam pentru aceea operata de Melvin L. DeFleur si Sandra Ball-Rokeach, urmarindu-i sumar cadrele generale. Iata cele sase etape, pe care autorii le numesc epoci :
1. epoca semnelor si semnalelor Unul dintre primii nostri stramosi - homo habilis - a aparut in urma cu doua milioane de ani si, abia dupa aproximativ un milion de ani, a reusit sa stapaneasca focul, dupa cum releva ramasite descoperite pe teritoriul Chinei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.