Agentia Travis tourism

3x puncte

categorie: Economie

nota: 6.55

nivel: Facultate

Pentru a beneficia de varianta ideala de zbor, agentii TRAVIS va stau permanent la dispozitie pentru o informare prompta si corecta cu privire la: curse aeriene, oferte speciale, meniuri speciale, programe de fidelizare, orare de zbor, servicii la sol si la bord, proceduri de reconfirmare, asistenta la tranzit, tarife si bagaje, transport de animale, vize de tranzit si servicii speciale.
Mi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Agentia Travis tourism

Pentru a beneficia de varianta ideala de zbor, agentii TRAVIS va stau permanent la dispozitie pentru o informare prompta si corecta cu privire la: curse aeriene, oferte speciale, meniuri speciale, programe de fidelizare, orare de zbor, servicii la sol si la bord, proceduri de reconfirmare, asistenta la tranzit, tarife si bagaje, transport de animale, vize de tranzit si servicii speciale.
Misiunea departamentului rent-a-car:

Un serviciu relativ nou in Iasi este cel de rent-a-car (transferuri auto cu sofer si inchirieri auto). Acum TRAVIS TOURISM pune la dispozitie autoturisme confortabile, soferi civilizati si experimentati si un serviciu profesional, astfel incat calatoria Dumneavoastra sau a invitatilor Dumneavoastra in Romania sa fie sigura si confortabila.
Pentru departamentul vacante:

TRAVIS isi propune sa ofere solutii complete pentru vacante si calatorii de afaceri prin tehnologia folosita (sisteme de rezervari on-line), acreditarea IATA, instruirea speciala a angajatilor, partenerii si mai ales atentia acordata clientilor garantand calitatea serviciilor agentiei.

Departamentul de transport (intern si extern):Colaborand cu cele mai renumite companii rutiere (Eurotime, ATLASSIB, AMAD Touristik, TRANS CONTINENTAL, AMI International si Double T) misiunea acestei divizii este de a oferi posibilitatea tuturor clientilor sa-si realizeze "calatoria de vis": confort, seriozitate la valoarea de nivel ridicat, astfel incat fiecare client al agentiei TRAVIS sa fie multumit.

Dispunand de un personal cu o bogata experienta in domeniu, o reclama adecvata si prin calitatea serviciilor oferite, TRAVIS si-a creat o clientela proprie stabila, statisticile efectuate in ultimul an reflectand o spectaculoasa crestere a numarului clientilor.

Obiectivul firmei este acela de a deveni lider pe piata turistica a Moldovei. Aceasta exclude modalitatea de lucru pe care o au marea majoritate a firmelor de turism, anume aceea de a se "descurca".

Motivele pentru care firma si-a propus realizarea acestui obiectiv sunt urmatoarele:
- realizarile firmei;
- prestigiul si popularitatea de care se bucura firma;
- reclama si publicitatea;
- mobilitatea firmei;
- media de varsta a angajatilor (27 ani);
- experienta si pregatirea profesionala;
- experienta si competitivitatea echipei manageriale.

Trebuie mentionat faptul ca firma face parte dintr-un holding de presa, publicitate, tiparituri, turism si investitii (Grupul de societati NORD-EST), fapt care-i permite realizarea unei reclame ieftine in cotidienele "MONITORUL" si in saptamanalele editate de Grupul de Presa NORD-EST, pe postul de radio NORD-EST, precum si prin intermediul Internet-ului (Nord-Est Communications). De asemenea, firma dispune de spatiu publicitar si in revista lunara editata in limba engleza "ROMANIAN TIMES MONITOR".

Datorita faptului ca turismul reprezinta un barometru al nivelului de trai, in ultimii ani firmele de turism romanesti s-au confruntat cu foarte multe situatii dificile (inflatie si scaderea puterii de cumparare a populatiei, criza economica, fluctuatii ale cursului valutar, instabilitatea situatiei politice, "migrari ale angajatilor").

Echipa manageriala, a incercat si in mare parte a si reusit sa contracareze efectele negative ale economiei romanesti astfel incat firma sa nu fie foarte afectata din punct de vedere financiar, iar calitatea serviciilor sa nu aiba de suferit.

In stabilirea preturilor produselor si asigurarea unui raport calitate/pret atractiv firma a dat dovada de o flexibilitate ridicata, avand capacitatea de a reactiona la schimbarile mediului (strategia firmei este creativa).

Managerii au elaborat pe baza unor studii de piata o serie de planuri de afaceri si de marketing privind crearea unor produse turistice proprii si modalitati de patrundere pe anumite piete turistice care au fost prezentate spre a fi duse la indeplinire tuturor angajatilor.

Dintre planurile de afaceri realizate sau in lucru cele mai importante sunt:
- plan de afaceri privind crearea unui parc auto modern propriu;
- calendarul de marketing si publicitate pe anul 1999;
- plan de afaceri privind crearea produsului "Elevi si studenti in Grecia";

- plan de afaceri privind crearea produsului "Elevi si studenti in Franta";
- plan de afaceri privind crearea produsului "Luna de miere";
- plan de afaceri privind crearea unei baze de cazare proprii in statiunea Borsec;
- plan de afaceri privind dezvoltarea Departamentului Ticketing;
-plan de afaceri privind crearea produsului "Fenomene misterioase in Romania".

Cultura manageriala a firmei este reflectata de misiunea de baza a firmei, fiind orientata in principal spre urmatoarele aspecte: functiile si stilul managementului, obiectul de activitate, atitudinea fata de clienti (priviti ca parteneri inteligenti), atitudinea fata de salariati (considerati participanti inteligenti la activitatea firmei), atitudinea fata de concurenti, etica afacerilor, propria imagine.

Elementele sistemului de valori pe care pune accent firma TRAVIS sunt: creativitatea (libertate in realizarea si promovarea unor programe turistice noi), seriozitatea, disciplina, indeplinirea responsabilitatilor, performanta, autorealizarea, autonomia individuala, egalitate, democratie.Sloganul firmei exprima valoarea-cheie a organizatiei, orientarea catre client.

DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.