Africa - prezentare

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Liceu

Doar sistemul montan al Atlasului este format din cutare, restul muntilor africani reprezentand mari zone de factura, in care se pot grupa atat marginile inalte ale Marelui Graben Est-African (podisul Abisiniei si podisul Somaliei) cat si muntii,podisurile ridicate tectonic (Ahaggar,Tibesti) si horsturile (Muntii de Cristal si Munti Scorpiei) De formarea Marelui G raben Est-African sunt legate put[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Africa - prezentare

Doar sistemul montan al Atlasului este format din cutare, restul muntilor africani reprezentand mari zone de factura, in care se pot grupa atat marginile inalte ale Marelui Graben Est-African (podisul Abisiniei si podisul Somaliei) cat si muntii,podisurile ridicate tectonic (Ahaggar,Tibesti) si horsturile (Muntii de Cristal si Munti Scorpiei) De formarea Marelui G raben Est-African sunt legate puternice erupti vulcanice, care au dat nastere muntilor vulcanici :

In Republica Africa de Sud (Witwaters rand), Zimbabwe, Zair(Shabat), Tanzania,Ghana etc. Exploatarile de diamante in neckurile din Republica Africa de Sud(Kimberley) sau in aluviunile din Zair, Angola, Ghana, Sierra Leone etc. si de minereuri de fier mai ales in Liberia, Zimbabwe, Algeria si Republica Africa de Sud. Zacamintele importante de petrol se afla in Sahara, Salah si Libia iar gazele naturale in Hassi-R'Mel.

Cea mai ridicata temperatura s-a inregistrat la Azitiyah -Libia (58 ) la data de 13.dec.1922 iar valorile termice de peste 40 sunt frecvente in intreaga Sahara.Hidrografia. Africa se caracterizeaza prin fluvii si lacuri mari dar si prin intinse zone endoreice (1/2 din continent). Cele mai importante fluvii sunt :Asezare geografica: tara situata in Estul Africii, in bazinul superior al Nilului; la Nord, se invecineaza cu Egipt, la Est cu Eritrea si Ethiopia, la Sud cu Kenya si Uganda, la Vest cu Ciad

Relief: este format dintr-o depresiune centrala alungita, marginita de podisuri cu altitudini medii de 500 -1.000 metri, care ajunge spre Est pe coasta Marii Rosii, la peste 2.000 metri, iar in Vest si Sud la peste 3.000 metri (Podisul Darfur)Clima: tropical-desertica, ecuatorial-musonica in Sud; vegetatie desertica in Nord; spre Sud se trece treptat la savana.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.