Afiliere atractie iubire

7x puncte

categorie: Psihologie

nota: 10.00

nivel: Liceu

Primii specialisti care au examinat o au crezut ca fata este surda si retardata mintal. Cu toate acestea, ea nu numai ca a invatat ulterior sa vorbeasca, ci a si evoluat suficient din punct de vedere intelectual pentru a reusi sa isi incheie studiile liceale. In cazul Isabellei, prezenta mamei sale - chiar daca ea insasi handicapata si neputandu i acorda ingriAZjirea fireasca din cauza conditiilor[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Afiliere atractie iubire

Primii specialisti care au examinat o au crezut ca fata este surda si retardata mintal. Cu toate acestea, ea nu numai ca a invatat ulterior sa vorbeasca, ci a si evoluat suficient din punct de vedere intelectual pentru a reusi sa isi incheie studiile liceale. In cazul Isabellei, prezenta mamei sale - chiar daca ea insasi handicapata si neputandu i acorda ingriAZjirea fireasca din cauza conditiilor de recluziune - s a dovedit salutara, astfel incat fetita, spre deosebire de Anna, a putut fi, in mare parte, recuperata.

Nu acelasi lucru se intampla, de regula, in cazul copiilor crescuti de animale si regasiti dupa cativa ani petrecuti in salbaticie. Cel mai adesea, acesti copii nefericiti isi insusesc modul de viata si comportamentul animalelor care i au crescut (lupi sau primate), fara a mai putea fi deprinsi sa utilizeze limbajul articulat, sa gandeasca logic si sa adopte comportamentul uman, sfarsindu si zilele dupa scurt timp petrecut "in captivitate".

Izolarea poate avea efecte sufletesti dramatice si in cazul persoanelor mature, fapt dovedit de relatarile celor care au supravietuit unor lungi perioade de recluAZziune - voluntara sau fortuita: exploratori, alpinisti, naufragiati, incarcerati sau prizonieri de razboi. Studiind astfel de experiente, Schachter inventariaza o serie de dificultati majore cu care s au confruntat toti indivizii ce au petrecut mult timp in izolare totala.

Atat observatiile bazate pe experienta vietii cotidiene, cat si un volum considerabil de cercetari psihosociologice atesta faptul ca, in calitate de fiinte sociale, oamenii sunt atrasi unii de catre altii. Muncim impreuna cu colegii nostri, ne distram laoAZlalta cu prietenii, convietuim cu vecinii si multi dintre noi ne dorim si ne angajam formal sa imbatranim alaturi de membrii cei mai apropiati ai familiei noastre: sot / sotie, copii, nepoti etc.

Aceasta motivatie sociala incepe cu nevoia de afiliere: dorinta de a stabili contacte sociale cu ceilalti. Indivizii difera in ceea ce priveste intensitatea nevoii lor de afiliere, dar se pare ca fiecare dintre noi este motivat sa stabileasca si sa pastreze un nivel optim de interactiune sociala - alternand clipele si situatiile in care dorim cu ardoare prezenta celorlalti si momentele in care dorim sa fim singuri - oarecum analog modului in care corpul nostru isi mentine stabilitatea calorica. Bibb Latane si Carol Werner au constatat ca soarecii de laborator sunt mult mai predispusi sa se apropie de semenii lor dupa o perioada de izolare si mult mai 'disAZtanti' dupa ce au petrecut mult timp la inghesuiala.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.