Afectiuni posttraumatice sechelare

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.58

nivel: Facultate

Este tot o afectiune la nivel muscular si reprezinta aparitia unor puncte de osificare intramusculara la nivelul unui hematom intramuscular semnificativ, mai ales in cazul hematoamelor cu evolutie indelungata.
Apare la 1-3 luni de la debutul leziunii. Exista regiuni anatomice cu un potential calcifiant: dreptul anterior (cvadriceps); adductorii in 1/3 proximala; semitendinos[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Afectiuni posttraumatice sechelare

Este tot o afectiune la nivel muscular si reprezinta aparitia unor puncte de osificare intramusculara la nivelul unui hematom intramuscular semnificativ, mai ales in cazul hematoamelor cu evolutie indelungata.
Apare la 1-3 luni de la debutul leziunii. Exista regiuni anatomice cu un potential calcifiant: dreptul anterior (cvadriceps); adductorii in 1/3 proximala; semitendinosul in 1/3 distala; tricepsul sural in 1/3 distala (zona de trecere spre tendonul ahilean).

Clinic:
-se manifesta ca formatiuni dure aparute in plina masa musculara la nivelul unor rupturi vechi, cu consistenta roentghen opaca;
-din punct de vedere structural aceste zone nu au aspectul tipic al structurii osoase, ci au aspect amorfiale diferentiaza de induratiile din miozita osifianta;
-se fac infiltratii locale proteolitice, electroterapie, tratament chirurgical (cand sunt de dimensiuni mari).
Dezavantaj: se face excizie (se scot zone de tesut in afara celor interesateiainlocuire de tesutiacicatrice).

Laxitatea articulara
Este o afectiune la nivel articular si apare postentorsa sau postluxatie; tratamentul incorect devine cauza de laxitate si entorsa. Laxitatea articulara reprezinta aparitia unor elemente de congruenta nefunctionala a suprafetelor articulare la angrenarea in miscare a unor formatiuni anatomice care in mod normal nu participa la miscarea respectiva si la suprasolicitarea unor elemente anatomice care au rol de intarire a articulatiei-va lua nastere un cerc vicios care va amplifica in permanenta laxitatea aparuta initial (ex.: articulatia genunchiului).
Tratament:
a).ligamentoplastia oricarui ligament afectat intr-o articulatie. Predispozitie la laxitate au articulatiile umarului, genunchiului, gleznei.
b).profilactic: tehnica de miscare foarte buna pentru a nu solicita mai mult un element articular decat altul.
c).curativ: tratament antiinflamator cat mai corect posibil; mentinerea perioadei de recuperare cat mai mult; reintrarea in activitatea competitionala de performanta cat mai treptat realizata.
d).tratament paleativ-functional: se adreseaza componentei musculare (tonifiere, cresterea fortei), pentru a prelua sarcinile de stabilitate a ligamentului compromis.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.