Afectiune astmul bronsic

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.70

nivel: Facultate

Tratament Obiectivele tratamentului unui pacient cu astm bronsic sunt urmatoarele:
1. Informarera si educarea bolnavului asupra unor aspecte:
Astmul bronsic este o boala cronica care poate fi controlata printr-un tratament corect si controlat. Este necesara observarea contextului in care se declanseaza crizele (la aer rece, stress emotional, la efort, la serviciu, etc.). Folosirea[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Afectiune astmul bronsic

Tratament Obiectivele tratamentului unui pacient cu astm bronsic sunt urmatoarele:
1. Informarera si educarea bolnavului asupra unor aspecte:
Astmul bronsic este o boala cronica care poate fi controlata printr-un tratament corect si controlat. Este necesara observarea contextului in care se declanseaza crizele (la aer rece, stress emotional, la efort, la serviciu, etc.). Folosirea la domiciliu a unor aparate de masurare a PEF-ului si a variabilitatii sale zilnice, masurare care permite o ajustare corecta a dozelor zilnice de medicamente.

Obiectivele imediate ale tratamentului (incetarea crizei) si cele pe termen lung, privind tratamentul cronic cu diferite clase de medicamente si posibile interactii negative intre ele.
Situatiile, indicate de schimbarea parametrilor clinici, subiectivi (tuse, dispnee..), cat si obiectivi (variabilitate mare la masurarea PEF-ului), care indica agravarea astmului si necesita ajutor medical.
Incercare de control al mediului si al posibilor alergeni care declanseaza crizele, care poate duce si la schimbarea locului de munca sau a zonei de resedinta.
2. Tratament farmacologic.

Principalele clase de medicamente folosite in tratarea astmului bronsic, cat si o structurare a tratamentului, in functie de gravitatea astmului, sunt prezentate mai jos:
Actualmente astmul bronsic este cercetat ca un proces inflamator cronic a bronsiilor care duce la hiperreactivitatea si obstructia lor. In legatura cu acest fapt directia principala in tratamentul astrmului bronsic este terapia antiinflamatorie (de baza) la care se refera glucocorticoizii si stabilizatorii labrocitelor.

Terapia antiinflamatorie cu folosirea glucocorticoizilor inhalatorii - se recomanda ca treapta primara a terapiei astmului bronsic de gravitate medie si grav cu adaugarea la necesitate B - adrenomimeticelor. Pentru tratamentul pacientilor cu evolutie usoara persistenta a astmului bronsic in cazul absentei eficacitatii terapiei epizodice cu B - adrenomimetici se recomanda folosirea permanenta inhalatiilor cu glucocorticoizi. La astm bronsic cu evolutie grava, sensibil la terapia cu glucocorticoizi, dupa realizarea remisiei cu ajutorul glucocorticoizilor se recomanda trecerea la inhalatii cu glucocorticoizi in doze mari (Salmeron 1989).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.