Afacerile

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.96

nivel: Facultate

Este deja un lucru arhicunoscut si recunoscut, fara echivoc, anume acela ca globalizarea a devenit un fenomen caracteristic si dominant al lumii contemporane, starile de lucruri locale, nationale, regionale iradiaza si formeaza acest fenomen care va modifica perceptia si filozofia generala despre existenta si dezvoltare, in toate domeniile si sferele activitatii umane.,,Lumea de maine - spunea [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Afacerile

Este deja un lucru arhicunoscut si recunoscut, fara echivoc, anume acela ca globalizarea a devenit un fenomen caracteristic si dominant al lumii contemporane, starile de lucruri locale, nationale, regionale iradiaza si formeaza acest fenomen care va modifica perceptia si filozofia generala despre existenta si dezvoltare, in toate domeniile si sferele activitatii umane.,,Lumea de maine - spunea Peter Drucker - va fi sigur alta. Cine nu se adapteaza, trebuie sa se astepte la mari surprize neplacute" (1).

Amploarea si profunzimea consecintelor ,,Schimbarii" - caracteristica dominanta a secolului 21 - prezentate de catre autorul citat unui interlocutor, la determinat pe acesta din urma sa exclame : ,, Opreste-te. Ce mi-ai spus imi taie respiratia", la care replica marelui savant a fost prompta si pilduitoare : ,, Invata-te sa respiri altfel, caci numai asa ne vom mai putea vedea si in viitor". Firesc, tinand seama de impactul acestor perspective in viata noastra si mai ales in economie, in evolutia si comportamentul firmelor, in managementul acestora, a dus la aparitia managementului afacerilor internationale si face ca viitorul sa-l impuna ca un segment al managementului general de importanta vitala.

In economie, globalizarea se materializeaza prin formarea unor firme , care ies de pe piata lor locala, traditionala, si intra, tot mai profund, pe piata mondiala, deci pe piata(1). Fundatia Drucker : Organizatia viitorului, Editura TEORA, Buc., 2000 globala. Globalizarea, astfel, devine, pentru aceste firme, o faza superioara a
internationalizarii afacerilor lor. Aceste transformari au loc, insa, pe o scara larga, si astfel asistam la globalizarea vietii economice in ansamblul ei. Mergem, deci, spre o economie mondiala, spre o economie globala, construita pe un alt sistem de interdependente, transnationale , pe toate segmentele care o formeaza, productie, comert, finante, cercetare stiintifica si tehnologica, aliante manageriale, etc.

Avem de a face cu un alt mediu de afaceri, care trebuie perceput, inteles si valorificat ca o oportunitate majora a viitorului.
Avem de a face, insa, cu doua concepte distincte, care trebuie percepute si tratate ca atare: conceptul de internationalizare a firmelor, care inseamna procesul de iesire a firmelor cu afaceri pe piata internationala si globalizarea, care inseamna formarea unor organizatii a caror piata este piata mondiala, piata globala, deci globalizarea este o forma superioara a internationalizarii afacerilor. Trecerea de la internationalizare la globalizare, inseamna comert mondial, strategii de piata la nivel global, o viziune general - globala asupra pietei.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.