Afacerea gunoiul

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.80

nivel: Liceu

In vreme ce ocupa functia de presedinte al Asociatiei Nationale de Lupta Impotriva Coruptiei - Cluj, fratele Prigoana s-a plimbat prin Italia sa vada cum este povestea cu groapa ecologica. Deplasarea a fost sponsorizata de Maurizio Creuso, fost senator italian, condamnat la 16 ani pentru frauda. Daniel Prigoana a fost implicat si in povestea utilajelor de gunoi second-hand. Au costat doar cinci mi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Afacerea gunoiul

In vreme ce ocupa functia de presedinte al Asociatiei Nationale de Lupta Impotriva Coruptiei - Cluj, fratele Prigoana s-a plimbat prin Italia sa vada cum este povestea cu groapa ecologica. Deplasarea a fost sponsorizata de Maurizio Creuso, fost senator italian, condamnat la 16 ani pentru frauda. Daniel Prigoana a fost implicat si in povestea utilajelor de gunoi second-hand. Au costat doar cinci milioane de euro si acum ruginesc. Momentan, fratele magnatului s-a retras din afacere, vanzand Prival Ecologic Servis unor alti italieni, Damiano & Armando Sanelli si Camilo Torta, toti trei din Parma.

URBAN SI TREI TRACTOARE. Societatea Urban SA, patronata de sotii Florescu din Valcea, a intrat pe piata din Capitala in 1999, iar Silviu Prigoana acuza ca ar fi venit cu trei-patru tractoare sa faca salubrizare in Bucuresti. Cu toate acestea, Gabriel si Clara Florescu controleaza piata gunoaielor din Ramnicu Valcea, reusind sa cladeasca un adevarat imperiu financiar. Retea care s-a extins in opt orase, iar acum se pregateste sa intre pe piata din Turcia.

POVESTEA REBU
Intrarea in 1996 a germanilor de la RWE AG in societatea REBU a starnit reactii diverse in mass-media si printre politiceni. Consiliul General al Municipiului Bucuresti detine 50% dintre actiuni si are reprezentanti in Consiliul de Administratie. Pana-n 1999, REBU a incasat banii pentru salubrizarea celor sase sectoare. Dupa ce a castigat Prigoana procesul impotriva Consiliului General al Municipiului Bucuresti, firma a ramas doar cu trei sectoare, fara insa sa participe la licitatie. Ceea ce inseamna incalcarea regulilor impuse de Consiliul Concurentei.

Si aici a avut Basescu un amic: Cezar Preda, un alt baron al gunoaielor din Buzau, vicepresedinte al PD. Actualul deputat democrat a facut si el afaceri grele cu gunoi, dovada fiind firmele in care a fost implicat in afara de REBU, unde a fost director: RER BZ - RER Ecologic Service Buzau, RER Salubris Service SRL Tulcea, RWE Ecologic Service Galati.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.