Aerul poluat

3x puncte

categorie: Geografie

nota: 9.89

nivel: Facultate

Expunerea adultilor si copiilor la aer poluat care contine dioxid de sulf si de azot, substante prezente in aerul poluat urban, determina simptome caracteristice astmului bronsic.
Daca copiii, separat, sunt supusi la aerul poluat cu aceste substante, apare o diminuare a capacitatii functionale a plamanului, o intarziere a cresterii plamanului, simptome care dispar daca familia se muta intr[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Aerul poluat

Expunerea adultilor si copiilor la aer poluat care contine dioxid de sulf si de azot, substante prezente in aerul poluat urban, determina simptome caracteristice astmului bronsic.
Daca copiii, separat, sunt supusi la aerul poluat cu aceste substante, apare o diminuare a capacitatii functionale a plamanului, o intarziere a cresterii plamanului, simptome care dispar daca familia se muta intr-un alt microclimat unde nivelul poluantilor este mai mic.
Studiile facute privind sanatatea populatiei urbane supusa poluarii aerului cu diferite substante toxice au creat o baza de date pentru cercetarea stiintifica privind efectul poluantilor din aer asupra structurii biologice.

Rezultatele alarmante obtinute privind efectul substantelor toxice din aerul poluat al oraselor au determinat specialistii sa traga un semnal de alarma la adresa autoritatilor locale care au luat masuri de reducere a nivelului de poluare al aerului. Toate cercetarile efectuate privind poluarea aerului asupra organismului uman au dus la concluzia ca aerul poluat afecteaza organismul uman prin intermediul stresului oxidativ pe care il induc asupra celulelor si tesuturilor corporale.

Inflamarea tesutului pulmonar datorita expunerii repetate la aerul poluat, in special al oraselor mari, s-a dovedit ca este mijlocita prin stres oxidativ.
Nivelul poluantilor din aerul inspirat de populatiile urbane este diferit in diferite puncte ale orasului si in diferite perioade ale zilei, acest lucru datorandu-se traficului, emisiilor gazelor de esapamanet, dar si nivelului scazut al traficului in diferite perioade ale zilei.

Unul din poluantii care circula in constitutia aerului expirat sunt radicalii liberi care pot actiona ca atare in sens distructiv asupra celulelor si tesuturilor. Alteori aceste substante cuprinse in particulele materiale ale aerului expirat sunt catalizatori pentru radicalii liberi, cum este cazul ozonului.De asemenea o serie de substante care pot sa adere de particulele materiale pot sa exacerbeze reactiile biochimice de producere a radicalilor liberi si prin acestia sa determine stresul oxidativ in tesutul pulmonar, ulterior activarea celulelor imunitare: euzenofilele, macrofagele, neucrofilele invadeaza tesuturile si creaza o asa zisa a doua etapa a stresului oxidativ.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Geografie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.