Adresele de internet

7x puncte

categorie: Informatica

nota: 10.00

nivel: Gimnaziu

Din punct de vedere tehnic, adresa de difuzare descrisa mai sus se numeste adresa de difuzare directa [directed broadcast address] intrucat ea contine atat un identificator (ID) valid de retea, cat si un hostid de difuzare. O adrsa de difuzare directa poate fi interpretata, fara ambiguitate, in oricare punct al internet intrucat ea identifica in mod unic reteaua "tinta" (destinatie), in plus f[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adresele de internet

Din punct de vedere tehnic, adresa de difuzare descrisa mai sus se numeste adresa de difuzare directa [directed broadcast address] intrucat ea contine atat un identificator (ID) valid de retea, cat si un hostid de difuzare. O adrsa de difuzare directa poate fi interpretata, fara ambiguitate, in oricare punct al internet intrucat ea identifica in mod unic reteaua "tinta" (destinatie), in plus fata de indicatia de difuzare pe acea retea. Adresele de difuzare directa ofera un mecanism puternic (desi intrucatva periculos) ce permite unui sistem aflat la distanta sa trimita un singur pachet care sa fie difuzat pe o retea precizata.

Din punctul de vedere al adresarii, principalul dezavantaj al difuzarii directe este faptul ca ea necesita cunoasterea adresei retelei. O alta forma de adresa de difuzare, numita adresa de difuzare limitata [limited broadcast address] sau adresa de difuzare in retea locala [local network broadcast address], ofera o adresa de difuzare pentru reteaua locala, independent de adresa IP atribuita. Adresa de difuzare locala consta din 32 biti de valoare 1 (drept care se mai numeste si adresa de difuzare cu "toti 1" ["all 1's" broadcast address]).

Un calculator poate utiliza adresa de difuzare limitata ca parte a procedurii de pornire inainte de a afla adresa sa IP sau adresa IP pentru reteaua locala; dar, dupa ce afla adresa corecta IP a retelei locale, el va trebui sa foloseasca adresarea directa.
Ca o regula generala, protocoalele TCP/IP restrictioneaza difuzarea la cea mai mica posibila multime de masini. Am constatat ca un camp continand numai valori 1 poate fi interpretat ca inseamna "toate", ca, de pilda, in "toate calculatoarele" dintr-o retea. In general, programele internet interpreteaza campurile constand numai din valori 0 drept "acest/aceasta".

Astfel, o adresa IP cu hostid = 0 se refera la "acest" calculator, iar o adresa de internet cu netid = 0 se refera la "aceasta" retea. Fireste, are sens sa utilizam o astfel de adresa doar intr-un context unde ea poate fi interpretata fara ambiguitate. De exemplu, daca o masina primeste un pachet in care portiunea netid a adresei destinatiei este 0 si portiunea hostid a adresei destinatiei corespunde adresei sale, receptorul va interpreta campul netid ca insemnand "aceasta" retea, adica reteaua prin care soseste pachetul.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Informatica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.