Adolf Hitler - conducator al guvernului si al politicii germane

1x punct

categorie: Istorie

nota: 9.93

nivel: Facultate

Primii ani
Hitler s-a nascut in Braumau am Inn, Austria, pe 20 Aprilie 1889, fiind fiul unui neimportant oficial al vamii si al unei tarancute. Un student slab, nu a terminat niciodata liceul. A optat pentru admiterea la Academia de Arte Plastice din Viena, dar a fost respins din cauza lipsei de talent. Stand in Viena pana in 1913, mai intai a trait intr-o pensiune pentru orfani, mai tarziu[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adolf Hitler - conducator al guvernului si al politicii germane

Primii ani
Hitler s-a nascut in Braumau am Inn, Austria, pe 20 Aprilie 1889, fiind fiul unui neimportant oficial al vamii si al unei tarancute. Un student slab, nu a terminat niciodata liceul. A optat pentru admiterea la Academia de Arte Plastice din Viena, dar a fost respins din cauza lipsei de talent. Stand in Viena pana in 1913, mai intai a trait intr-o pensiune pentru orfani, mai tarziu traind din micile castiguri din tablourile pe care le-a pictat. A citit vicios, developand convingeri anti-evreice si antidemocratice, o admiratie pentru individualitatea de neoprit si o grija pentru mase.

In primul razboi mondial, Hitler, pe atunci era in Munich, se oferise voluntar in serviciul armatei bavariene. S-a dovedit un soldat dedicat si curajos, dar nu a fost niciodata promovat mai mult de clasa I soldat deoarece superiorii sai considerau ca nu avea calitati de conducere.

Dupa infrangerea Germaniei in 1918, s-a intors la Munich, ramanand in armata pana in 1920.Comandantul lui l-a facut un ofiter de educatie, cu mandatul de a opri pornirile sale impotriva pacifistilor si ideilor democratice. In septembrie 1919, s-a alaturat partidului Muncitorilor Germani nationalist, si in aprilie 1920 a inceput sa lucreze cu timp complet pentru partid, acum redenumeste partidul in partidul national socialist al muncitorilor germani ( partidul nazist). In 1921, a fost ales presedinte al partidului (Fuhrer) cu puteri dictatoriale.

Ridicarea la putere
Organizand intalnire dupa intalnire, terorizand oameni politici cu grupuri de hoti ai partidului, Hitler a imprastiat ura sa rasiala si ingrijorarea pentru democratie. Curand a devenit o figura cheie in politica Bavariana, ajutat de oficiali inalti si oameni de afaceri. In noiembrie 1923, un timp de haos economic si politic, el a condus o revolta ( Putsch) in Munich impotriva post razboiului Republici Weimar, proclamandu-se cancelar al noului regim autoritar. Fara suport militar, oricum, Putsch-ul s-a prabusit.

Ca lider al complotului, Hitler a fost trimis la 5 ani de inchisoare si a petrecut 8 luni scriindu-si autobiografia Main Kampf. Eliberat pentru purtare buna generala, in decembrie 1924, el si-a reconstruit partidul fara interferente de la cei al caror guvern a incercat sa-l darame. Cand Marea depresie a lovit in1929, explicatia sa ca un complot comunist - evreiesc a fost acceptata de multi germani. Promitand o Germanie puternica, servicii si glorie nationala, el a atras milioane de alegatori.

Reprezentatia nazismului in Reichstag (parlament) a crescut de la 12 locuri in 1928 la 107 in 1930. In timpului urmatorilor 2 ani, partidul a ramas expansionist, beneficiind de someri crescanzi, si cu teama de comunism, increderea lui Hitler in sine si sfidarea rivalilor sai politici. Niciodata , cand Hitler a fost pus cancelar in ianuarie 1933, el era asteptat sa fie o usoara unelta de afaceri mari.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.