Adolf Hitler2

1x punct

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Facultate

Adolf Hitler s-a nascut pe data de 20 aprilie 1889, in orasul Braunau am Inn din Austria. A fost al patrulea copil al lui Alois Schickelgruber si al Klarei Hitler. Tatal sau a fost un functionar de vama. A fost crescut cu multa dragoste si afectiune de mama lui. La varsta de trei ani, familia lui s-a mutat in orasul Passau, langa raul Inn la marginea Germaniei. In anul 1895, familia lui Hitler s-a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adolf Hitler2

Adolf Hitler s-a nascut pe data de 20 aprilie 1889, in orasul Braunau am Inn din Austria. A fost al patrulea copil al lui Alois Schickelgruber si al Klarei Hitler. Tatal sau a fost un functionar de vama. A fost crescut cu multa dragoste si afectiune de mama lui. La varsta de trei ani, familia lui s-a mutat in orasul Passau, langa raul Inn la marginea Germaniei. In anul 1895, familia lui Hitler s-a mutat inca o data la o ferma, aproape de orasul Linz. El a locuit timp de 6 luni intr-o manastire benedictina unde a vazut pentru prima data zvastica. Zvastica este un stravechi simbol solar din India, in forma de cruce cu brate egale si cu extremitati rasfrante.

Din 1900, Adolf s-a aratat a fi talentat in arta. S-a descurcat destul de bine in scoala pentru a fi potrivit pentru universitatea pregatitoare pentru gimnaziu sau pentru scoala de stiinta si tehnica. El dorea sa devina artist, dar tatal lui dorea sa studieze la scoala de tehnica. Ne avand de ales, Adolf a acceptat decizia tatalui sau de a merge la scoala de stiinta si tehnica. Acesta a picat in primul an, dandu-i avantajul de a fi superior celorlalti colegi.

In anul 1903, la varsta de 14 ani, tatal sau a murit. Si el a suferit multe infectii, si nu a mai mers la scoala la varsta de 16 ani. In 1904 si 1905 a studiat la liceul Steyr, dar a esuat sa intre la Academia de Arte Frumoase din Viena in 1907 si 1908.Pe 21 decembrie 1907, mama s-a a murit in urma unui cancer.

Acesta si-a petrecut 6 ani in Viena, traind din pensia tatalui sau si o alta pensie de orfan. In ani petrecuti acolo, Hitler dezvolta un puternic sentiment de ura pentru evrei si dupa spusele lui, tot acolo isi formeaza si teoriile privind rasa suprema.In mai 1913, Hitler a evitat serviciul militar, a parasit Viena si a plecat in capitala Bavariei, Munchen, pentru ca ii murise un unchi.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.