Adolescenta

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.72

nivel: Liceu

Incepand de la varsta de aproximativ 2 ani, o fata creste cu cca. cativa centimetri pe an. Cand ajunge la varsta de aprox. 10 ani incepe sa creasca cu o rata mai mare, ce poate ajunge la 10 cm intr-un singur an. Cu toate acestea, cam dupa 1-3 ani de la aparitia menstruatiei, aceasta crestere rapida incetineste, pana ce fata atinge inaltimea maxima.Desi toate oasele cresc mai lungi, cresterea nu ar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adolescenta

Incepand de la varsta de aproximativ 2 ani, o fata creste cu cca. cativa centimetri pe an. Cand ajunge la varsta de aprox. 10 ani incepe sa creasca cu o rata mai mare, ce poate ajunge la 10 cm intr-un singur an. Cu toate acestea, cam dupa 1-3 ani de la aparitia menstruatiei, aceasta crestere rapida incetineste, pana ce fata atinge inaltimea maxima.Desi toate oasele cresc mai lungi, cresterea nu are aceeasi rata. Oasele bratelor si ale picioarelor cresc mai repede decat, de exmplu, coloana vertebrala si osul pelvian iau o forma lata caracteristica.

O femeie are un bazin mai lat decat al unui barbat,pentru a avea loc un bebelus in dezvoltare si, de asemenea, oasele coapselor sunt mai departate unul de altul. Asta inseamna ca majoritatea femeilor sunt cracanate.parul de pe corp.Parul pubian apare de obicei pe la 11-12 ani, dupa ce au inceput sacreasca sanii. Parul pubian este mai lung, mai inchis la culoare si mai carliontat decat parul existent din copilarie pe corp. Parul pubian apare intai pe vulva si treptat se intinde pe intreaga zona genitala, formand un triunghi cu varful in jos.

La unele femei parul pubian creste pana aproape de buric si pe coapse.Femeile difera in cantitatea de par care le creste -- unele au mult, altele au foarte putin. Acesta poate avea orice culoare si nu trebuie sa se potriveasca cu cel de pe cap.La aproape doi ani de la aparitia parului pubian, mai mult par apare la subsuoara.
Relatiile:A fi atras de cineva este ceva excitant, dar poti avea o stare de nerabdare sa afli daca cealalta persoana simte la fel pentru tine.

Daca o intalnire duce la o relatie, acest lucru poate fi foarte benefic pentru tine: vei avea pe cineva (care nu face parte din familie) cu care sa iti imparti timpul si in care sa ai incredere, etc. Sexul este o parte importanta a multor relatii. Nu neaparat actul sexual propriu-zis, ci si sarutul, atingerile. Nu trebuie sa faci sex cu cineva din cauza ca te intalnesti cu acea persoana.Dragostea este SENSUL vietii. Dragostea este o parte a vietii.

Pentru toate fiintele umane, in special pentru adolescenti aceasta este SENSUL vietii. Este lucrul central al intregii existente. Numai stand si observand cat de mult timp petreceti pentru a va gandi la persoane de sex opus, pentru a visa la persoane de sex opus, pentru a avea fantezii cu persoane de sex opus si asa mai departe, veti constata cat de important este acest capitol. Deoarece este un lucru asa de important pentru existenta umana, dragostea este frustranta si produce confuzie.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.