Admiterea la specializarile Facultatii de Canto si Arta scenica

3x puncte

categorie: Muzica

nota: 10.00

nivel: Liceu

Proba 2.
Interpretare (practic)
Explicatii si continutul probelor:
1.d. Solfegiile vor consta in linii melodice extrase din literatura muzicala (in cheile sol si fa, in tonalitati cu pana la doua alteratii inclusiv).
2. Repertoriul va cuprinde 4 arii si 4 lieduri, dintre care cel putin doua lucrari trebuie sa apartina creatiei muzicale romanesti. Lucrarile apartinand [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Admiterea la specializarile Facultatii de Canto si Arta scenica

Proba 2.
Interpretare (practic)
Explicatii si continutul probelor:
1.d. Solfegiile vor consta in linii melodice extrase din literatura muzicala (in cheile sol si fa, in tonalitati cu pana la doua alteratii inclusiv).
2. Repertoriul va cuprinde 4 arii si 4 lieduri, dintre care cel putin doua lucrari trebuie sa apartina creatiei muzicale romanesti. Lucrarile apartinand creatiei muzicale universale pot fi interpretate in original sau in limba romana. Intregul program va fi executat din memorie, cu acompaniament.

REGIE TEATRU MUZICAL
Proba 1. Aptitudini regizorale si cunostinte muzicale:
a. lectura interpretata a unui text literar (practic)
b. improvizatie scenica pe un fragment muzical impus (practic)
c. exprimarea printr-o miscare sau postura corporala a unei stari, a unui sentiment, a unei emotii etc. (practic)
d. elaborarea unei scurte povestiri inspirate de o imagine (oral)
e. elemente de baza ale teoriei muzicii (oral)

Proba 2. Dezvoltarea regizorala a unui fragment muzical:
a. sustinerea conceptiei regizorale a unei scene de opera sau opereta (practic)
b. verificarea cunostintelor de cultura teatral-muzicala (oral)
Explicatii si continutul probelor:
1.a. Textul (poezie, teatru sau proza din literatura nationala sau universala) va fi indicat de catre comisie si va fi interpretat la prima vedere.

1.b. Fragmentul muzical, apartinand repertoriului national sau universal va fi indicat de catre comisie. Candidatul va asculta respectivul fragment de doua ori dupa care va expune comisiei scenariul imaginat. Candidatul poate utiliza miscarea corporala pentru a se exprima precum si obiecte din sala de concurs, pe post de recuzita sau decor.
1.c. Comisia va indica o stare, o emotie sau un sentiment pe care candidatul va trebui sa-l exprime non-verbal, printr-o miscare sau postura corporala.
1.d. Candidatul va trage la sorti o imagine pe baza careia va trebui sa elaboreze o scurta povestire (pe care o va expune oral).
1.e. Se vor verifica cunostintele generale cu privire la: intervale, tonalitati, ritm, metru, tempo, dinamica, expresie.

2.a. Candidatul va pregati 3 scene din din 3 opere (operete) diferite, iar la recomandarea comisiei va sustine una dintre acestea. Sustinerea candidatului se va face oral, pe baza unui dosar continand [1]:
- date despre opera studiata (etapa stilistica careia ii apartine, genul operei, subiectul operei, structura operei etc.)
- conceptia regizorala asupra scenei alese pentru prezentare
- conceptia vizuala asupra spectacolului si, respectiv a scenei alese, prezentata in imagini (fotografii sau reproduceri dupa opere de arta sau schite proprii etc.)

Un astfel de dosar se va intocmi pentru fiecare dintre cele 3 lucrari alese pentru a fi prezentate comisiei, la acesta proba.Dosarele cu fragmentele pregatite vor fi prezentate in doua exemplare din care, in urma examenului, unul va ramane la secretariatul facultatii.
2.b. Se vor verifica cunostintele de natura istorica, stilistica, estetica si dramaturgica asupra perioadei secolelor XVII-XX.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Muzica

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.