Administrarea schimbarii organizationale

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.92

nivel: Facultate

Astazi, turbulenta mediului extern si intern al organizatiei confera un context specific administrarii afacerilor, caracterizat printre altele prin: accentuarea incertitudinii si riscului: Datorita numarului mare de actori, este greu de prevazut care vor fi consecintele unor masuri initiate de conducerile intreprinderilor. De aceea deciziile incumba un risc mai accentuat si sunt dificil de luat. [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Administrarea schimbarii organizationale

Astazi, turbulenta mediului extern si intern al organizatiei confera un context specific administrarii afacerilor, caracterizat printre altele prin: accentuarea incertitudinii si riscului: Datorita numarului mare de actori, este greu de prevazut care vor fi consecintele unor masuri initiate de conducerile intreprinderilor. De aceea deciziile incumba un risc mai accentuat si sunt dificil de luat.

efort sporit de analiza: Mediul turbulent este greu de inteles fara o analiza atenta si calificata. In special managerii care au un mod de gandire liniar si prefera sa vada totul in alb si negru, vor avea dificultati sa inteleaga nuantele. De aceea este necesar sa isi sporeasca abilitatea de a opera in situatii complexe si incerte.
efort sporit de negociere: Complexitatea si diversitatea pun problema gasirii metodelor celor mai adecvate de solutionare a divergentelor si conflictelor de interese din societatea moderna.

Una dintre acestea este negocierea, despre care un sociolog, Zaman, spune ca reprezinta "modus operandi" al lumii contemporane, ca urmare a nevoii de reformulare permanenta a relatiilor dintre indivizi, grupuri, organizatii, dintre individ si stat etc. Negocierea este necesara atat pentru reglarea relatiilor organizatiei cu partenerii externi dar si pentru solutionarea problemelor, adoptarea unor decizii, introducerea programelor de schimbare si convenirea unor termeni adecvati de cooperare intre partile din interiorul organizatiei.

Schimbarea organizationala reprezinta un proces de modificare, transformare sau prefacere, in forma si in continut, a unor componente sau parti ale organizatiei, ori a organizatiei in ansamblul ei. Are loc de fapt o schimbare de stare a obiectului supus schimbarii, o trecere dintr-o stare existenta (A), printr-un proces de tranzitie (C), intr-o stare viitoare (B), transformata, modificata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.