Administrarea pilulei cu efect contraceptiv

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.86

nivel: Facultate

Ce este pilula contraceptiv?
Pilula este o metoda eficienta de prevenire a sarcinilor nedorite, este usor de utilizat, nu influenteaza desfasurarea actului sexual. Administrarea pilulelor poate incepe si imediat dupa avort. Cum actioneaza pilula ? Pilula contine o combinatie de hormoni care prin diferite mecanisme de actiune la nivelul aparatului genital, din care oprirea ovulatiei este c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Administrarea pilulei cu efect contraceptiv

Ce este pilula contraceptiv?
Pilula este o metoda eficienta de prevenire a sarcinilor nedorite, este usor de utilizat, nu influenteaza desfasurarea actului sexual. Administrarea pilulelor poate incepe si imediat dupa avort. Cum actioneaza pilula ? Pilula contine o combinatie de hormoni care prin diferite mecanisme de actiune la nivelul aparatului genital, din care oprirea ovulatiei este cel mai important, anuleaza posibilitatea de a ramane insarcinata.

Cum se iau pilulele ?
Prima pilula trebuie sa o luati in prima zi de menstruatie, pentru prima folie si continuati cu cateo pilula pe zi, 21 de zile consecutiv strict in ordinea indicata de sagetiile de pe folie, de preferat la aceiasi ora; urmeaza o pauza de 7 zile in care nu luati pilule, interval in care apare menstruatia; indiferent daca menstruatia s-a oprit sau nu, incepeti o noua folie exact dupa 7 zile de pauza.
Protectia contraceptiva incepe chiar din prima zi de administrare a pilulei, este continua, acoperind si intervalul liber de 7 zile de pauza.

4. Ce se intampla daca uitati sa luati o pilula ?
In acest caz, trebuie sa luati pilula in urmatoarele 12 ore de la ora la care trebuia administrata pilula. In cazul depasirii si acestui interval de timp, se iau pilulele in continuare, la ora obisnuita dar in paralel trebuie sa va protejati din punct de vedere contraceptiv cu o metoda nehormonala, timp de 7 zile (ex. prezervativ)
5. Ce trebuie sa faceti in caz de voma sau diaree ?

Daca aveti diaree sau voma intr-un interval mai mic de 4 ore de la luarea pilulei, trebuie sa repetati doza, sau daca acest lucru nu este posibil, procedati ca si cand pilula a fost uitata.
6. Are pilula efecte benefice, necontraceptive ?
Desigur. Menstruatiile sunt cantitativ mai reduse si de scurta durata, ciclul menstrual este regulat, nedureros, reduce riscul de aparitie a bolilor benigne de san, anemiei, inflamatiilor genitale, cancerului de endometru si de ovar, precum si unor tipuri de chist ovarian.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.