Administrarea intreprinderilor mijlocii

3x puncte

categorie: Management

nota: 9.95

nivel: Facultate

Motivatia alegerii temei isi are originea in ideea mentionata anterior. Am cosiderat importanta tratarea explicita si realista a subiectului, punand accent pe elementele valoroase ale ariei acestuia.Capitolul introductiv al lucrarii cristalizeaza aspectele fundamentale ale administrarii intreprinderilor mici si mijlocii. In prima sa jumatate, el include conturarea contextulului, politic, economic [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Administrarea intreprinderilor mijlocii

Motivatia alegerii temei isi are originea in ideea mentionata anterior. Am cosiderat importanta tratarea explicita si realista a subiectului, punand accent pe elementele valoroase ale ariei acestuia.Capitolul introductiv al lucrarii cristalizeaza aspectele fundamentale ale administrarii intreprinderilor mici si mijlocii. In prima sa jumatate, el include conturarea contextulului, politic, economic si legal, in care aceste firme isi desfasoara activitatea si caracteristicile IMM-urilor in raport cu cele ale marilor companii.

In cea de-a doua jumatate a acestei parti, se amintesc intai etapele evolutiei stiintei managementului, rezumand principiile lor esentiale, pentru ca apoi sa fie evidentiate particularitatile administrarii intreprinderilor mici si mijlocii.

Partea a doua a lucrarii abordeaza fundamentele analizei economico-financiare a intreprinderii, plecand de la concept, definitii si continut, parcurgand tipologia, rolul si in final obiectivele oricarei examinari din domeniul economic.

Ultimul capitol contine un studiu de caz realizat pe baza bilantului si a contului de profit si pierdere elaborat de S.C. Aim Maxim Cargo S.R.L. Studiul cuprinde analiza economico financiara a firmei si, in final, traseaza cateva directii pentru imbunatatirea performantelor ei.
Lecturarea acestei lucrari este o modalitate facila de a percepe aspectele fundamentale ale administrarii intreprinderilor mici si mijlocii.Intreprinderile mici si mijlocii au jucat dintotdeauna un rol deosebit de important in viata economica si sociala a oricarei tari, aflandu-se la baza dezvoltarii economiei.

Dinamismul, flexibilitatea, adaptabilitatea, mobilitatea si potentialul lor inovator sunt considerate esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a economiei oricarui stat, putand asigura coeziunea structurii economice, cresterea economica sanatoasa si desigur crearea de noi locuri de munca [1].Pentru Uniunea Europeana, intreprinderile reprezinta un factor important de crestere economica. Astfel, pentru a construi o economie puternica, forul european si-a propus sa intareasca spiritul antreprenorial in Europa si sa creeze conditiile necesare pentru dezvoltarea practicilor inovative care duc la infiintarea si dezvoltarea intreprinderilor.

Politica Uniunii Europene referitoare la intreprinderi se adreseaza intregului mediu de afaceri si are ca scop incurajarea si facilitarea infiintarii de noi intreprinderi, stabilirea unui mediu de afaceri dinamic in care fiecare intreprindere sa aiba acces efectiv la pietele de produse si servicii din Europa si din afara ei. Atingerea acestor obiective este vitala pentru asigurarea sustenabilitatii economice necesare sprijinirii progresului social si protectiei mediului.

Transformarile economice si sociale care au avut loc in ultimii 18 ani in Romania au determinat dezvoltarea destul de mare a sectorului intreprinderilor mici si mijlocii. In prezent, acestea reprezinta peste 99% din numarul total al firmelor din Romania, ponderea lor in realizarea produsului intern brut apropiindu-se de 60% in ultimii ani.

Secolul XXI este considerat de multi specialisti ca un unul in care sectorul afacerilor de dimensiuni reduse va domina economia mondiala. Fara dezvoltarea acestui sector se considera ca evolutia economica la nivelul oricarei tari, dar si la nivelul globului, nu va putea fi considerata multumitoare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.