Administrarea impozitelor si taxelor

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.90

nivel: Facultate

Administratiile fiscale emit decizii ce reprezinta acte administrativ fiscale. Aceste acte administrativ fiscale, trebuie sa aiba la baza acte constatatoare, de exemplu, decizia privind stabilirea sumelor suplimentare intocmite de organul de inspectie fiscala are la baza raportul de inspectie fiscala.Prin act administrativ fiscal se intelege orice act emis de Administratia Fiscala privind stabilir[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Administrarea impozitelor si taxelor

Administratiile fiscale emit decizii ce reprezinta acte administrativ fiscale. Aceste acte administrativ fiscale, trebuie sa aiba la baza acte constatatoare, de exemplu, decizia privind stabilirea sumelor suplimentare intocmite de organul de inspectie fiscala are la baza raportul de inspectie fiscala.Prin act administrativ fiscal se intelege orice act emis de Administratia Fiscala privind stabilirea, modificarea sau stingerea drepturilor si a obligatiilor fiscale.

10. Activitati specifice administrarii impozitelor si taxelor
Aceste activitati sunt reglementate in Romania de Codul de Procedura Fiscala aprobat de Ordonanta de Guvern nr.92/2003. Aceste activitati sunt:inregistrarea fiscala a contribuabilului - presupune ca fiecare contribuabil, persoana juridica si persoana fizica la inceperea activitatii impozabile sau cand dobandesc bunuri impozabile sa se inregistreze la Autoritatea Fiscala. De exemplu, in Romania procedura de inregistrare fiscala a persoanelor juridice presupune: inregistrarea la Registrul Comertului obtinand certificat de inregistrare unica, care echivaleaza si cu inregistrarea fiscala (se primeste si codul de inregistrare fiscala)

depunerea vectorului fiscal la Autoritatea Fiscala ceea ce presupune declararea impozitelor si taxelor ce urmeaza a fi platite de contribuabil pentru activitatea impozabila ce urmeaza a fi desfasurata de acesta inregistrarea in scop de TVA care se efectueaza la Autoritatea Fiscala. Inregistrarea fiscala trebuie sa o efectueze si persoanele fizice autorizate cu conditia ca acestea sa desfasoare o activitate impozabila. Nu trebuie sa se inregistreze fiscal persoanele fizice ce obtin venituri din salarii, din cedarea in folosinta a bunurilor, din operatiuni financiare, din vanzarea bunurilor din patrimoniul personal, din alte surse, totusi persoanele care au incheiat mai mult de 5 contracte de cedare in folosinta a bunurilor trebuie sa se inregistreze in scop impozabil.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.