Adictia la nicotina

3x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.70

nivel: Facultate

Nicotina e un drog cu actiune rapida si de aceea nivelul ei in fluxul de sange scade vertiginos, aproape la jumatate - la 30 de minute dupa ce ai stins tigara - si la un sfert - dupa o ora de la terminarea tigarii. Asa se explica faptul ca majoritatea fumatorilor fumeaza 20 de tigari pe zi.De indata ce fumatorul stinge tigara, nicotina paraseste repede corpul si fumatorul incepe sa sufere chinul l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adictia la nicotina

Nicotina e un drog cu actiune rapida si de aceea nivelul ei in fluxul de sange scade vertiginos, aproape la jumatate - la 30 de minute dupa ce ai stins tigara - si la un sfert - dupa o ora de la terminarea tigarii. Asa se explica faptul ca majoritatea fumatorilor fumeaza 20 de tigari pe zi.De indata ce fumatorul stinge tigara, nicotina paraseste repede corpul si fumatorul incepe sa sufere chinul lipsei de drog.

Ajunsi aici, trebuie sa spulber o iluzie foarte raspandita printre fumatori. Fumatorii cred ca suferintele lipsei de drog, atunci cand incearca sau sunt obligati sa se lase de fumat, reprezinta o trauma teribila. In realitate, aceste chinuri sunt mai ales mentale: fumatorul se simte privat de placerea sau de sprijinul sau. Voi da mai multe explicatii mai tarziu.

Chinul lipsei de nicotina este in realitate atat de subtil, incat majoritatea fumatorilor traiesc si mor fara macar sa-si dea seama ca sunt dependenti de drog. Cand folosim termenul dependent de nicotina >>, credem ca pur si simplu A avem un obicei .Cei mai multi fumatori au oroare de droguri, si totusi exact asta sunt - dependenti de un drog. Din fericire e un drog usor de invins, cu conditia sa accepti mai intai ca esti dependent.

Nu simti vreo suferinta fizica atunci cand esti privat de nicotina. E doar o senzatie de gol, de nerabdare, senzatia ca lipseste ceva - si de aceea multi fumatori isi inchipuie ca are de-a face cu mainile. Cu trecerea timpului, fumatorul devine nervos, nesigur, agitat, isi pierde increderea in sine si totul il irita. E ca foamea - o foame de otrava, NICOTINA.

Dupa sapte secunde de la aprinderea unei tigari, primesti o noua doza de nicotina si dorinta se potoleste, transformandu-se in acea senzatie de relaxare si incredere in sine pe care tigara o da fumatorului.La inceput, cand abia ne-am apucat de fumat, chinul lipsei de nicotina si linistirea lui sunt atat de putin intense incat nici macar nu suntem constienti de ele. Cand incepem sa fumam regulat, credem fie ca ne plac tigarile, fie ca A ne-am obisnuit >>. Adevarul este ca am devenit dependenti, nu ne dam seama, dar micul monstru - nicotina - a intrat in noi si din cand in cand trebuie sa-l hranim.

Toti fumatorii incep sa fumeze din motive prostesti. Nimeni n-are nevoie sa fumeze. Singurul motiv pentru care cineva continua sa fumeze, fie ca este fumator ocazional sau mare fumator, este acel mic monstru care trebuie hranit.Povestea asta cu fumatul e un sir de enigme. Toti fumatorii stiu perfect ca sunt niste prosti si au fost prinsi in capcana de ceva malefic. Totusi, eu cred ca aspectul cel mai trist al fumatului este faptul ca placerea pe care fumatorul o primeste de la tigara e totuna cu placerea reintoarcerii la starea de pace, liniste si incredere pe care o avea corpul sau inainte de a deveni dependent.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.