Adevaruri despre noi tot

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.75

nivel: Liceu

Nebunia a explicat ca-si va acoperi ochii si va numara pana la un million in timp ce toti ceilalti se vor ascunde, iar cand numaratoarea va lua sfarsit primul care va fi gasit ii va lua locul si astfel jocul va continua... Entuziasmul a luat-o la dans pe Euforie iar Bucuria a executat intr-atat de multe tumbe incat si Indoiala s-a lasat convinsa, ba mai mult chiar si Apatia cea mereu bosumflata si[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adevaruri despre noi tot

Nebunia a explicat ca-si va acoperi ochii si va numara pana la un million in timp ce toti ceilalti se vor ascunde, iar cand numaratoarea va lua sfarsit primul care va fi gasit ii va lua locul si astfel jocul va continua... Entuziasmul a luat-o la dans pe Euforie iar Bucuria a executat intr-atat de multe tumbe incat si Indoiala s-a lasat convinsa, ba mai mult chiar si Apatia cea mereu bosumflata si neinteresanta...
Insa nu toti au acceptat sa i-a parte la aceasta activitate. Adevarul a preferat sa nu se ascunda.

"--De ce sa ma ascund, daca pana la urma voi fi descoperit?"
Aroganta a considerat acest joc ridicol (ceea ce o deranja mai mult era faptul ca idea nu-i apartinu-se), iar Lasitatea a preferat sa nu indrazneasca. " Un, doi, trei !" a inceput Nebunia sa numere. Prima care s-a ascuns a fost Lenea care s-a culcat in spatele celei mai apropiate pietre. Credinta s-a inaltat spre cer, iar Invidia s-a ascuns in umbra Triumfului care prin propriile forte a ajuns in coroana celui mai inalt copac. Generozitatea aproape ca nu reusea sa se ascunda, fiecare loc parand sa fie mai potrivit pentru un prieten de-al ei decat pentru sine.

In sfarsit s-a ascuns intr-o raza de soare. Egoismul, dimpotriva si-a gasit un loc convenabil chiar de la inceput, insa numai pentru el !
Minciuna s-a ascuns la fundul oceanului ( adevarata minciuna in realitate s-a ascuns dupa curcubeu), iar Pasiunea si Dorinta in craterul unui vulcan. Neatentia... pur si simplu a uitat unde s-a ascuns...dar aceasta nu e atat de important. Cand Nebunia a ajuns la 999.999 Dragostea nu isi gasise inca o ascunzatoare pentru ca fusese atat de ocupata... pana cand a observat o tufa de trandafiri si profund impresionata s-a ascuns intre flori.

"--Un million !" a numarat Nebunia si a inceput sa caute...
Prima pe care a gasit-o a fost Lenea la numai trei pasi. Dupa aceasta Credinta a fost auzita discutand cu Dumnezeu despre teologie, iar Pasiunea si Dorinta au fost vazute facand vulcanul sa vibreze.
Intr-o secunda a gasit-o pe Invidie, deci nu a fost greu de dedus unde se ascundea Triumful. Egoismul nici nu a trebuit sa fie cautat caci a iesit singur la iveala dintr-un cuib de viespi. Mergand atat de mult, i s-a facut sete si venind spre lac a descoperit-o pe Frumusete.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.