Adevarul despre minciuna

3x puncte

categorie: Romana

nota: 9.44

nivel: Facultate

Adevarul despre minciuna,trecand de la general la particular am putea lua in discutie o idee unanim acceptata atat in plan individual cat si in plan social . Indiferent de cultul religios, de educatie, de pozitia sociala sau situatia materiala, ne nastem, crestem si murim cu anumite convingeri pe care desi nu intotdeauna le respectam, trebuie sa acceptam ca ele exista si ne influenteaza evolutia.[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adevarul despre minciuna

Adevarul despre minciuna,trecand de la general la particular am putea lua in discutie o idee unanim acceptata atat in plan individual cat si in plan social . Indiferent de cultul religios, de educatie, de pozitia sociala sau situatia materiala, ne nastem, crestem si murim cu anumite convingeri pe care desi nu intotdeauna le respectam, trebuie sa acceptam ca ele exista si ne influenteaza evolutia.

Adevarul despre minciuna,una dintre aceste convingeri este si aceea ca nu este bine sa minti; mai mult decat atat aceasta este si una dintre cele zece porunci...Dar cu toate astea a incercat cineva vreodata sa-si imagineze o lume în care nimeni nu minte? Cum ar fi oare daca am renunta la minciuna?Desi am invațat – inca din frageda pruncie – ca nu e lucru bun sa minți, minciuna ne iese in cale la tot pasul.

Mai toți recurgem cind și cind la cite o minciuna. Cu toate astea, nu știu ciți dintre noi am incercat vreodata s-o disecam, s-o studiem pe toate parțile și din toate unghiurile, sa-i descoperim mecanismele sau sa ne intrebam de ce mint oamenii. De ce se spune oare ca minciuna are picioare scurte și ca, asemeni hoției și iubirii, ea nu se poate ascunde niciodata? „Cine a mințit o data, și-a mincat credința toata“, spune o vorba veche din popor.

Credibilitatea e o forma de bogație – cit timp ești credibil, șansele de succes sint maxime, iar cind iți pierzi credibilitatea, nu ți-o mai poți reciștiga atat de usor.

Minciuna are și ea propriile paradoxuri. Sefilor le plac angajații care se dovedesc de incredere și etaleaza credibilitate, dar si cei care au o experiența cat mai vasta. Și cum sa aduni experiența altfel decat muncind? E o problema in a recunoaste si aici intervine de nenumarate ori minciuna. Candidații la o slujba se vad adesea nevoiți sa minta, pentru a da mai bine in fața angajatorilor și a avea mai multa credibilitate.

Un alt paradox al minciunii (așa-zisa minciuna cu intenții pozitive) se intilnește in familie și intre prieteni sau persoane apropiate. Uneori, ne vedem siliți sa recurgem la minciuni "nevinovate", tocmai in scopul de a ne proteja apropiații si de a evita sa le ranim sentimentele.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Romana

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.