Adevaratul Rasputin

1x punct

categorie: Istorie

nota: 10.00

nivel: Liceu

La varsta de 30 de ani, Rasputin era insurat si avea patru copii. Totusi inclinatiile sale catre bautura si furat cai nu se impacau prea bine cu conventiile vietii de om asezat la casa lui. Acesta a fost momentul cand, pentru a scapa de acuzatia ca ar fi fost hot de cai, a fugit din sat si s-a refugiat intr-o manastire, unde a suferit transformarea religioasa care avea sa ii afecteze tot restul vi[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Adevaratul Rasputin

La varsta de 30 de ani, Rasputin era insurat si avea patru copii. Totusi inclinatiile sale catre bautura si furat cai nu se impacau prea bine cu conventiile vietii de om asezat la casa lui. Acesta a fost momentul cand, pentru a scapa de acuzatia ca ar fi fost hot de cai, a fugit din sat si s-a refugiat intr-o manastire, unde a suferit transformarea religioasa care avea sa ii afecteze tot restul vietii.
Schimbat de experientele sale spirituale, Rasputin a plecat din sat pentru a deveni un 'stranink' - un pelerin, un hoinar - si a pornit la drum, strabatand Rusia, dar si alte tari.

In timpul acestor calatorii, mergea luni de zile fara sa se spele si fara sa isi schimbe hainele. In plus, purta catuse de fier pentru a-si spori chinurile. Aceste pelerinaje pline de fervoare religioasa l-au purtat pana la Muntele Athos, in Grecia, si l-au ajutat sa obtina protectori influenti precum 'Hermogen, episcopul de Saratov'.

Hoinarind prin lume, Rasputin a fost influentat de o secta eretica proscrisa - Khlysty - care practica flagelarea si orgiile sexuale. Aceasta combinatie stranie de pietate si promiscuitate sexuala l-a atras imediat pe "dezmatat", care si-a fondat pe aceste elemente intreaga sa practica religioasa ulterioara. El avea sa ramana tot restul vietii incredintat ca acela care comite in mod deliberat pacate trupesti si apoi se caieste amarnic, se va apropia tot mai mult de Dumnezeu.

Putere si faima
Pe masura ce faima lui Rasputin crestea - in calatoriile sale, el impresionase deopotriva membri ai aristocratiei si ai clerului - crestea si intensitatea viziunilor sale. La un moment dat, i s-a infatisat Fecioara Maria, care l-a indemnat sa se duca la St. Petersburg, pentru a ajuta familia imperiala. Prima apropiere a lui Rasputin de capitala natiunii s-a produs in 1902, cand a vizitat orasul Kazan, din apropierea raului Volga.

El a inceput sa isi constituie aici un grup de discipoli, al caror numar crestea rapid, aducandu-i tot mai multe cunostinte in randul aristocratiei. Fara a tine cont de ochii lui hipnotici, cu expresie dementa, de barba lunga si murdara sau de deprinderile dubioase de igiena personala, cei din "societatea politicoasa" il considerau pe Rasputin un 'staret' (om sfant).
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Istorie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.