Acvariul

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.75

nivel: Liceu

Tinand cont ca broastele testoase sunt excelente sapatoare, la construitea adaposturilor amplasate in gradina este indispensabila asigurarea protectiei impotriva evadarii, prin introducerea unui mic zid in adancime la circa 30-40 cm, pe care sa amplaseaza picioarele impletiturii de sarma. La cele patru colturi se vor monta niste triunghiuri care vor asigura atat umbra necesara in perioadele foarte[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Acvariul

Tinand cont ca broastele testoase sunt excelente sapatoare, la construitea adaposturilor amplasate in gradina este indispensabila asigurarea protectiei impotriva evadarii, prin introducerea unui mic zid in adancime la circa 30-40 cm, pe care sa amplaseaza picioarele impletiturii de sarma. La cele patru colturi se vor monta niste triunghiuri care vor asigura atat umbra necesara in perioadele foarte calde de peste zi, cat si bariere impotriva evadarii testoaselor. Daca spatiul ingradit este foarte expus la soare, atunci se pot aplica un guler suplimentar pe toata partea de vest, care va proteja animalele de caldura torida.

Inaltimea imprejmuirii va fi de 40 cm, iar la suprafata acesteia se monteaza un grilaj metalic, care de asemenea ara rolul de a mentine securitatea spatiului impotriva evadarior, cat si a patrunderii unor intrusi in acest loc. In interiorul spatiului amenajat se va instala un mic bazin cu apa, al carui nivel nu va depasi inaltimea barbiei. Acesta este necesar pentru a se spala de pamant, a se racori si pentru consum. Nu este lipsit de importanta a se instla o mica movila de pamant cu o platforma la suprafata libera, care fiind bine expusa la soare va fi mult apreciata de testoase, unde se vor insori si isi vor depune eventual ouale.

La broastele testoase de apa dulce, recomandarile pentru amenajarea spatiului de intretinere in gradina sunt asemanatoare, cu mentiunea ca bazinul de apa va avea o suprafata mai mare, deoarece ese isi petrec cea mai mare parte a timpului in apa. Bazinul va fi expus la soare si in el se vor amenaja crengi de copac sau spatii plutitoare, pe care broastele se vor catara pentru insorire. In interiorul acestui tarc se vor mai introduce pietre sau butuci de lemn, pe care broastele testoase le vor utiliza cu mare placere.

Unul sau doua din malurile bazinului vor fi amenajate in panta astfel ca broastele testoase sa iasa usor din bazin. Suprafata asigurata pe cap de animal este dependenta de conditiile de care beneficiem, dar in mod ideal acestea este de 5 mC. Adancimea bazinului va fi de 40-50 cm daca intretinerea este temporara, si de 80 -100 cm atunci cand vor fi lasate sa hiberneze afara. Schimbarea apei din bazin este obligarorie la intervale cat mai scurte, fara a depasi maximum doua saptamani.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.