Activitatile de piata ale armatorilor

3x puncte

categorie: Economie

nota: 9.84

nivel: Facultate

Cu toate ca majoritatea navlositorilor sunt destul de multumiti de sistemul de angajare al unei nave pentru a transporta marfa din portul A in portul B, tot mai multi navlositori vad activitatea de transport maritim ca pe o parte integranta a procesului de aprovizionare sau de distributie si in consecinta ca pe un element important de care depind performantele economice ale firmei. Acesti navlosit[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatile de piata ale armatorilor

Cu toate ca majoritatea navlositorilor sunt destul de multumiti de sistemul de angajare al unei nave pentru a transporta marfa din portul A in portul B, tot mai multi navlositori vad activitatea de transport maritim ca pe o parte integranta a procesului de aprovizionare sau de distributie si in consecinta ca pe un element important de care depind performantele economice ale firmei. Acesti navlositori vor solicita servicii suplimentare dintre care cel mai important este cel de garantarii a datelor de sosire a marfurilor la destinatie, pentru care sunt dispusi sa plateasca navluri suplimentare.

Acesti navlositori vor selecta doar acei armatori, brokeri sau agenti care sa inteleaga modul de lucru al beneficiarului si care sa se considere parte integranta a procesului de producere si livrare a marfurilor. Aceasta inseamna ca cei interesati de acest lucru trebuie sa gaseasca solutii pentru a furniza solutiile cerute si sa demonstreze, de obicei prin detinerea unui certificat de calitate, ca se poate pune baza pe ei. Companiile multinationale pot solicita unui armator sa le transporte toata marfa.

Toti cei implicati in activitatea de navlosire sunt consumatori si distribuitori de informatii. Schimbul de informatii este esential pentru a fi la curent cu evolutia pietei. Pentru a se informa asupra evolutiei pietei se folosesc urmatoarele surse de informatii:
Cereri de ale armatorilor si navlositorilor. Navlositorii transmit prin intermediul brokerilor lor cereri de tonaj ce sunt transmise brokerilor armatorilor sau altor brokeri de pe piata. Fiecare dintre brokeri isi adauga un comision si transmite mesajul altor brokeri sau armatori sub forma de mesaje individuale sau sub forma unor liste.

Similar armatorul poate fi cel care solicita prin intermediul brokerului sau angajare pentru navele sale.Pozitiile navelor. Armatorii obisnuiesc sa transmita prin intermediul brokerilor o lista prin care ii informeaza pe brokeri asupra datei si locului in care navele vor fi disponibile pentru o noua angajare. In cele de mai jos se prezinta un exemplu de astfel de pozitii prin care un armator pozitiile navelor sale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.