Activitati specifice administratiei fiscale

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.80

nivel: Facultate

asistenta pe pagina WEB a DGFP Brasov. In vederea asigurarii unei optime informari a contribuabililor, se intocmesc calendare privind obligatiile fiscale pentru fiecare luna, calendare ce sunt publicate pe pagina de internet a D.G.F.P. Brasov. De asemenea, acestea sunt distribuite unitatilor fiscale pentru a fi puse la dispozitia contribuabililor si afisate la sediul unitatilor fiscale. Aceste [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitati specifice administratiei fiscale

asistenta pe pagina WEB a DGFP Brasov. In vederea asigurarii unei optime informari a contribuabililor, se intocmesc calendare privind obligatiile fiscale pentru fiecare luna, calendare ce sunt publicate pe pagina de internet a D.G.F.P. Brasov. De asemenea, acestea sunt distribuite unitatilor fiscale pentru a fi puse la dispozitia contribuabililor si afisate la sediul unitatilor fiscale. Aceste materiale sunt transmise si Compartimentului de presa, impreuna cu alte asemenea informatii, in vederea aducerii la cunostinta contribuabililor si prin intermediul mass-mediei.

Pe pagina WEB a DGFP Brasov se elaboreaza si se actualizeaza permanent noutatile legislative de larg interes. Publicam pe aceasta pagina si raspunsuri la intrebarile cu frecventa ridicata inregistrate in cursul unui trimestru. asigurarea aplicarii unitare a legislatiei fiscale in vederea stabilirii corecte a impozitelor, taxelor, contributiilor si a altor sume datorate bugetului general consolidat. Pentru aplicarea unitara a legislatiei fiscale, Biroul Asistenta Contribuabili din cadrul D.G.F.P. Brasov spijina activitatea de asistenta din celelalte unitati fiscale teritoriale prin organizarea de instruiri lunare, pe diverse teme si spete legislative, precum si prin comunicarea raspunsurilor la intrebarile cele mai frecvente.

re au participat la cursurile organizate de ANAF si aspecte privind dezvoltarea abilitatilor personale pentru o atitudine corecta a functionarilor fata de contribuabili, in vederea eficientizarii comunicarii cu acestia si imbunatatirii imaginii administratiei fiscale.
In anul 2007 DGFP Brasov a colaborat cu administratia fiscala din Spania la proiectul avand ca scop imbunatatirea practicilor in domeniul asistentei contribuabililor, incheindu-se acordul de infratire intre cele 2 administratii fiscale.

b). Activitatea privind asistenta contribuabililor cu privire la conventiile de evitare a dublei impuneri s-a desfasurat dupa cum urmeaza:- s-au primit, s-au analizat si s-au solutionat 24 cereri de atestare a impozitului platit conform conventiilor de evitare a dublei impuneri, pentru care au fost eliberate 16 Certificate privind atestarea impozitului platit conform Conventiiilor de evitare a dublei impuneri, incheiate intre Romania si diverse state, de persoane juridice nerezidente, 2 cereri au fost redirectionate la organul fiscal competent in vederea eliberarii certificatelor, iar pentru o cerere s-a solicitat in scris completarea dosarului cu documentele necesare eliberarii certificatului;
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.