Activitati in curs de intrerupere

3x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 10.00

nivel: Liceu

Introducere
1. Prezentul Standard (IAS 35) expune prezentarile de informatii legate de activitatile in curs de intrerupere. Aceste aspecte au fost tratate pe scurt si in paragrafele 19 -22 ale IAS 8, Profitul net sau pierderea neta a perioadei, erori fundamentale si modificari ale politicilor contabile. IAS 35 inlocuieste acele paragrafe ale IAS 8. IAS 35 intra in vigoare pentru situatiile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitati in curs de intrerupere

Introducere
1. Prezentul Standard (IAS 35) expune prezentarile de informatii legate de activitatile in curs de intrerupere. Aceste aspecte au fost tratate pe scurt si in paragrafele 19 -22 ale IAS 8, Profitul net sau pierderea neta a perioadei, erori fundamentale si modificari ale politicilor contabile. IAS 35 inlocuieste acele paragrafe ale IAS 8. IAS 35 intra in vigoare pentru situatiile financiare aferente perioadelor incepand de la 1 ianuarie 1999. Se incurajeaza aplicarea acestui Standard anterior acestei date.

2. Obiectivele IAS 35 vizeaza stabilirea unei baze pentru separarea informatiilor referitoare la o activitate importanta a intreprinderii care este in curs de intrerupere de informatiile referitoare la activitatile care continua sa fie desfasurate, precum si de a stabili un minimum de prezentare cu privire la o activitate in curs de intrerupere. Distingerea activitatilor continue de cele care sunt in curs de intrerupere imbunatateste capacitatea investitorilor, creditorilor si a altor utilizatori ai situatiilor financiare de a face estimari referitoare la fluxurile de numerar ale intreprinderii, la capacitatea acesteia de a genera castiguri, precum si la pozitia financiara a intreprinderii.

3. O activitate in curs de intrerupere este o componenta relativ extinsa a unei intreprinderi - asemenea unui segment geografic sau de activitate prevazut de IAS 14, Raportarea pe segmente -- pe care o intreprindere, conform unui singur plan, fie o instraineaza in intregul ei, fie o desfiinteaza prin abandonare sau vanzare pe bucati.

4. Acest Standard utilizeaza, mai degraba, termenul de "activitate in curs de intrerupere", decat traditionalul "activitate intrerupta", deoarece "activitatile intrerupte" (timpul trecut) implica faptul ca recunoasterea unei intreruperi este necesara numai la finele, sau aproape de finele procesului de intrerupere a activitatii. Acest Standard impune ca prezentarile de informatii referitoare la o activitate in curs de intrerupere sa inceapa mai devreme decat atunci cand un plan oficial detaliat de cedare a fost adoptat si anuntat sau atunci cand intreprinderea a contractat deja cedarea.

5. Acesta este un Standard de prezentare si descriere. El se concentreaza pe modul de prezentare a unei activitati in curs de intrerupere in situatiile financiare ale unei intreprinderi si pe ce informatii trebuie prezentate. Standardul nu stabileste un principiu nou pentru a decide cand si cum sa se recunoasca si sa se evalueze venitul, cheltuielile, fluxurile de numerar si schimbarile aparute in active si datorii, aferente activitatilor in curs de intrerupere. In schimb, cere ca intreprinderile sa urmeze principiile de recunoastere si evaluare din celelalte Standarde Internationale de Contabilitate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.