Activitatea psihica normala si patologica

5x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.95

nivel: Facultate

Pentru cunoasterea legilor activitatii psihice a omului normal si a tulburarilor acestor activitati, pentru intelegerea si utilizarea metodelor de diagnoza, pentru gasirea cailor de restabilire a functiilor tulburate, psihologul si psihopedagogul trebuie sa stapaneasca fundamentele biologice ale activitatii psihice normale si patologice.Dintre aceste fundamente biologice fac parte ANATOMIA SI FIZI[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea psihica normala si patologica

Pentru cunoasterea legilor activitatii psihice a omului normal si a tulburarilor acestor activitati, pentru intelegerea si utilizarea metodelor de diagnoza, pentru gasirea cailor de restabilire a functiilor tulburate, psihologul si psihopedagogul trebuie sa stapaneasca fundamentele biologice ale activitatii psihice normale si patologice.Dintre aceste fundamente biologice fac parte ANATOMIA SI FIZIOLOGIA, respectiv FIZIOPATOLOGIA UMANA.

Studiul corpului omnesc, ca si al tuturor vietuitoarelor, formeaza obiectul larg al BIOLOGIEI. Principalele ramuri ale biologiei care se ocupa cu studiul corpului omenesc sunt ANATOMIA si FIZIOLOGIA.
Termenul anatomie provine din doua cuvinte grecesti: ana = prin si teme = taiere, actiunea de a taia. Anatomia inseamna astfel studiul structurii fiintelor, folosind ca metoda principala - taierea, disectia. Anatomia umana este stiinta care se ocupa cu studiul formei, dimensiunilor si structurii corpului omenesc (ca un tot unitar), al organelor care-l alcatuiesc (ca parti componente) si cu pozitia si raporturile topografice ale acestora.

Anatomia omului are trei ramuri importante, in functie de modul de studiu al corpului omenesc: anatomia descriptiva, anatomia topografica si anatomia functionala.1. Anatomia descriptiva (generala) studiaza analitic organele corpului omenesc, grupandu-le in sisteme, aparate, fara sa tina cont de dispozitia lor.2. Anatomia topografica (gr. topos = loc) studiaza aceleasi organe, insa in mod sintetic, urmarind in mod deosebit pozitiile si raporturile dintre acestea.3. Anatomia functionala studiaza si explica morfologia corpului uman si a diferitelor sale organe in raport cu functia indeplinita.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.