Activitatea preventiva in medicina de familie

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.80

nivel: Facultate

Preventia tertiara. Deoarece bolile cronice au de obicei o evolutie progresiva si extensiva, atragand in procesul patologic tot mai multe aparate si organe, dupa ce bolile respective au fost depistate, este necesara tratarea corecta in vederea prevenirii si combaterii complicatiilor. Acest lucru este evident in cazul HTA si a diabetului zaharat in care tratamentul corect poate duce la prevenirea c[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea preventiva in medicina de familie

Preventia tertiara. Deoarece bolile cronice au de obicei o evolutie progresiva si extensiva, atragand in procesul patologic tot mai multe aparate si organe, dupa ce bolile respective au fost depistate, este necesara tratarea corecta in vederea prevenirii si combaterii complicatiilor. Acest lucru este evident in cazul HTA si a diabetului zaharat in care tratamentul corect poate duce la prevenirea complicatiilor si la prelungirea vietii bolnavilor respectivi.

Preventia specifica. Reprezinta prevenirea unor boli cu ajutorul unor mijloace specifice asa cum ar fi prevenirea unor boli infectioase cu ajutorul vaccinarilor, prevenirea rahitismului cu ajutorul vitaminei D, prevenirea gusei endemice triopate prin administrarea de iod, sau prevenirea anemiei feriprive prin administrarea de fier. Calendarul vaccinarilor obligatorii Prevenirea rahitismului Prevenirea anemiei feriprive

Promovarea sanatatii. Spre deosebire de preventia primara, care urmareste prevenirea imbolnavirilor, promovarea sanatatii urmareste imbunatatirea starii de sanatate. De aceea in promovarea sanatatii pe langa identificarea si combaterea factorilor de risc, se recurge si la promovarea factorilor sanogenetici si la educatia pentru sanatate a individului.

Printre factorii sanogenetici trebuie reamintite unele alimente, asa cum ar fi lactatele si mai ales iaurturile, pestele oceanic, fructele si legumele si fibrele alimentare, apoi exercitiile fizice, care pot contribui nu numai la prevenirea bolilor cardiovasculare si a obezitatii, ci si la cresterea performantelor aparatului cardiovascular si a aparatului respirator. Apoi calirea organismului prin folosirea factorilor naturali si asa mai departe.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.