Activitatea financiar - bancara

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.98

nivel: Facultate

Transformarile specifice procesului de productie, transformari realizate in cadrul ciclului de exploatare, necesita existenta unor stocuri de active (mijloace) circulante in toate fazele activitatii economice din intreprindere. Formarea acestor stocuri rezulta in urma unor activitati de consum prin care o valoare importanta, sub forma de produse si servicii, se imobilizeaza pentru o perioada de ti[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea financiar - bancara

Transformarile specifice procesului de productie, transformari realizate in cadrul ciclului de exploatare, necesita existenta unor stocuri de active (mijloace) circulante in toate fazele activitatii economice din intreprindere. Formarea acestor stocuri rezulta in urma unor activitati de consum prin care o valoare importanta, sub forma de produse si servicii, se imobilizeaza pentru o perioada de timp, mai mare sau mai mica, in structura economica a intreprinderii.
A. Pozitia activelor (mijloacelor) circulante in structura intreprinderii

In structura economica a intreprinderii, activele circulante joaca rolul de obiect asupra caruia se realizeaza actiunea de prelucrare si transformare specifica unitatii in cauza. Stocurile de mijloace circulante inglobeaza materii prime si materiale aflate in diferite faze ale prelucrarii, dar si sub forma de produse finite.
Pentru evidentierea formelor pe care le imbraca elementul active (mijloace) circulante vom structura ciclul de exploatare (activitatea economica specifica procesului de productie) in patru etape (incluzand aici si parti ale procesului de schimb):

Pentru a contura amploarea consumului din este nevoie sa cunoastem starea la un moment dat a mijloacelor circulante din intreprindere. Acest moment este, de regula, sfarsitul anului in curs, moment care coincide cu incheierea bilantului contabil. In bilant elementul in cauza se afla in componenta Activului circulant, la valoarea din momentul dat. Concomitent, in partea de pasiv se prezinta, pentru aceeasi valoare, situatia curenta a obligatiilor financiare fata de furnizorii de fonduri, din unitate si din afara sa.

Calculat pe baza bilantului previzionat sau a bugetului previzionat, acest indicator rezulta din comparatia dintre activ (stocuri, clienti, cheltuieli de exploatare) si pasiv (datorii din exploatare, furnizori). Marimea acestui indicator da o imagine asupra efortului financiar pe care trebuie sa si-l asume proprietarii, fie prin contributie proprie (cresterea capitalului social si formare de rezerve),fie prin lansare de imprumuturi pe termen lung (emisiune de obligatiuni), atunci cand partea de Activ este mai mare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.