Activitatea de marketing

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.86

nivel: Liceu

Pretul este singura cmponenta a mixului de marketing care produce venituri, celelalte componente necesitand numai cheltuieli. Pretul este de asemenea, un element foarte flexibil al mixului, putand f modificat foarte rapid, spre deosebire de caracteristicile unui produs si activitatea de distributie.In cadrul firmei SC DELTA ALUMINIU SRL conducerea este cea care stabileste obiectivele si politicile[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea de marketing

Pretul este singura cmponenta a mixului de marketing care produce venituri, celelalte componente necesitand numai cheltuieli. Pretul este de asemenea, un element foarte flexibil al mixului, putand f modificat foarte rapid, spre deosebire de caracteristicile unui produs si activitatea de distributie.In cadrul firmei SC DELTA ALUMINIU SRL conducerea este cea care stabileste obiectivele si politicile generale refertoare la preturi si aproba acele preturi propuse de catre sefi situati pe scari ierarhice inferioare.

Prin stabilirea unui anumit nivel al pretului, firma realizeaza realizarea urmatoarelor obiective:
a) obiective financiare: maximizarea profitului, rentabilitate, realizarea unei cifre de afaceri sau a unui volum de vanzari maxim
b) obiective comerciale: cota de piata, lupta impotriva concurentei, promovarea unei game de produse

Metoda adaosului este metoda de calculare a pretului adoptata de , SC DELTA ALUMINIU SRL. In primul rand exista o mai multa siguranta asupra costurilor decat asupra cererii. Legand pretul de cost, se simplifica propria munca de stabilire a pretului, nefiind nevoiti sa o modifice de fiecare data cand are loc o schimbare a cererii., In al doilea rand, folosind aceasta metoda de calcul, preturile tind sa fie aceleasi. In acest fel, concurenta in sfera preturilor este mica. In al treilea rand multi sunt convinsi ca aplicarea acestei metode corespunde in mai mare masura atat nevoilor cumparatorilor, cat si vanzatorilor.

Politica de promovare este o comunicare a intreprinderii moderne cu mediul extern, adica cu piata, care presupune o informatie a consumatorilor potentiali si a intermediarilor precum si actiuni specifice de influentare a comportamentului de cumparare si consum in scopul sprijinirii procesului de vanzare.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.