Activitatea de marketing

1x punct

categorie: Marketing

nota: 9.70

nivel: Facultate

Ca proces, organizarea activitatii de marketing urmareste ordonarea actiunilor ce se desfasoara in scopul realizarii obiectivelor stabilite permitand definirea si delimitarea functiunii de marketing si a componentelor ei: activitati, atributii si sarcini. Ca structura, organizarea urmareste gruparea activitatilor, atributiilor si sarcinilor, pe baza anumtor criterii si repartizarea acestora, in s[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea de marketing

Ca proces, organizarea activitatii de marketing urmareste ordonarea actiunilor ce se desfasoara in scopul realizarii obiectivelor stabilite permitand definirea si delimitarea functiunii de marketing si a componentelor ei: activitati, atributii si sarcini. Ca structura, organizarea urmareste gruparea activitatilor, atributiilor si sarcinilor, pe baza anumtor criterii si repartizarea acestora, in scopul infaptuirii lor, pe grupe de lucru si persoane in vederea asigurarii in cele mai bune conditii a infaptuirii obiectivelor fixate.

Atributiile compartimentului de marketing sunt:
- studiaza nevoile si dorintele clientilor din cadrul unor segmente de piata bine definite.
- Aloca efortul de marketing in functie de rentabilitatea potentiala pe termen lung a segmentelor de piata vizate.
- Elaboreaza oferte atragatoare pentru fiecare segment vizat.
- Evalueaza imaginea firmei si gradul de satisfacere a clientului.
- Aduna si evalueaza, in mod permanent, idei privitoare la produse noi, la imbunatatirea produselor aflate in fabricatie si la serviciile destinate sa satisfaca nevoile clientilor.

- Exercita influenta asupra tuturor compartimentelor si asupra tuturor angajatilor companiei, incercand sa-i determine sa puna clientul in centrul gandirii si al practicilor.In cadrul societatii TRICORP TRUST SRL activitatea de marketing se desfasoara intr-un compartiment specializat - compartimentul de marketing (fig. 9). Compartimentul de marketing alaturi de celelalte este subordonat conducatorului societatii. In compartimentul de marketing sunt concentrate toate activitatile de marketing, care se reflecta direct in eficienta activitatii societatii.

4.2. Politica de produs a agentului economic; gama sortimentala, alternative strategice in politica de produs. Ce este un produs? Produsul este orice lucru care poate fi oferit pe o piata in scopul captarii interesului, al achizitionarii, utilizarii sau consumului si care poate satisface o dorinta sau o nevoie.De regula, marketerii clasifica produsele in functie de caracteristicile acestora, fiecare tip de produs avand o strategie specifica. In fig. 10 sunt prezentate principalele clasificari ale bunurilor comercializate de TRICORP TRUST SRL, precum si implicatiile lor asupra strategiei de piata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Marketing

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.