Activitatea contabila

5x puncte

categorie: Contabilitate

nota: 9.97

nivel: Facultate

Intreprinderile care intocmesc factura fiscala ,in momentul livrarii bunurilor, nu vor mai emite avizul de insotire decat pentru bunurile trimise pentru prelucrare la terti, in custodie sau spre prelucrare, factura fiscala realizand, pe langa functiile avizului de insotire, si pe cele de transport pentru viza de control financiar preventiv, si, totodata, este act justificativ pentru decontarea (in[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea contabila

Intreprinderile care intocmesc factura fiscala ,in momentul livrarii bunurilor, nu vor mai emite avizul de insotire decat pentru bunurile trimise pentru prelucrare la terti, in custodie sau spre prelucrare, factura fiscala realizand, pe langa functiile avizului de insotire, si pe cele de transport pentru viza de control financiar preventiv, si, totodata, este act justificativ pentru decontarea (incasare-plata) contravalorii.Operatiunile de luare in primire a valorilor materialelor aprovizionate se numeste receptie. La sosirea materialelor de la furnizor se executa urmatoarele operatiuni de receptionare:

receptia transportului efectuata de delegatul serviciului aprovizionarii al intreprinderii cumparatoare. Aceasta se executa in momentul preluarii transportului de la caraus si consta in verificarea starii ambalajelor. In cazul in care se constata violari ale ambalajului se procedeaza pe loc la desfacerea coletului si se inventariaza continutul. Pentru lipsurile constatate se intocmeste un proces-verbal de constatare, care se semneaza de delegatul unitatii de transport si de cel al intreprinderii destinate;

receptia cantitativa efectuata de catre persoana care preia in gestiune materialele sosite. Prin receptie se confrunta datele din comanda cu avizul de insotire sau factura fiscala primita de la furnizor si cu materialele efectiv sosite, concordanta intre sortimentele si cantitatile de materiale inscrise in factura cu cele primite; receptia calitativa se efectueaza de catre un specialist.

Daca la receptia valorilor materiale se constata deteriorarea sau lipsa coletelor, nepotriviri calitative fata de datele indicate in documentele insotitoare, se intocmeste Nota de receptie si constatare de diferente. Prin acest document materialele necorespunzatoare calitativ sau in neconcordanta cu comanda sunt respinse la receptie, preluate in custodie si tinute la dispozitia furnizorului.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Contabilitate

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.