Activitatea comisiei dirigintilor

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.95

nivel: Liceu

EDUCATIA PENTRU VALORI. Stim ca invatamantul are ca finalitate formarea personalitatii umane si de aceea un accent deosebit se pune pe educatia pentru valori. Raportarea elevilor se va face la valorile culturii nationale si universale, formarea si dezvoltarea la elevi a unor capacitati intelectuale, a disponibilitatilor afective si a abilitatilor practice.Educarea acestora in spiritual respectar[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activitatea comisiei dirigintilor

EDUCATIA PENTRU VALORI. Stim ca invatamantul are ca finalitate formarea personalitatii umane si de aceea un accent deosebit se pune pe educatia pentru valori. Raportarea elevilor se va face la valorile culturii nationale si universale, formarea si dezvoltarea la elevi a unor capacitati intelectuale, a disponibilitatilor afective si a abilitatilor practice.Educarea acestora in spiritual respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului, al demnitatii si tolerantei, al schimbului liber de opinii. Toate acestea se fac prin instruire si autoinstruire de-a lungul intregii vieti.

Educatia valorica este abordata cu referire la problematica umana, la domeniul moral si civic, precum si la natura si mediul inconjurator, la mediul cultural si tehniologic. Una din subcomponente cele mai importante ale oricarui sistem invatamant este" Educatia pentru o societate democratica".In interiorul ei trebuie sa se regaseasca doua valori fundamentale pentru individ si societate: libertatea personala si responsabilitatea. Deasemenea cetateanul unei societati dmocratice are nevoie sa-si dezvolte competentele pentru participarea la viata publica , de la participarea la vot la interventiile specifice in scopul influentei deciziei politice, sau activarea intr-un partid, exprimarea unei opinii personale, intrarea in dialog cu ceilalti.

Fiecare elev trebuie sa beneficieze de o astfel de educatie incat sa inteleaga democratia.Subcomponenta "Educatia pentru munca de calitate" se refera la grija pentru lucrul bine facut, pentru folosirea cu eficienta a resurselor umane si materiale , a resursei de timp. Deprinderile de munca formate si consolidate in scoala isi spun cuvantul de-a lungul intregii vieti. Formarea si dezvoltarea competentelor intelectuale se refera la capacitatea de analiza si sinteza, de transfer, de rezolvarea de probleme si de aplicarea creativa in situatii noi, de stabilirea strategilor de lucru.

Educatia pemntru munca de calitate trebuie sa vizeze dezvoltarea capacitatilor de protectie, planificare, de decizie si de asumare a riscului, de colaborare, de evaluare si reevaluare a rezultatelor. Ea trebuie sa stimuleze in acelasi timp responsabilitatea pentru junca prestata si de acceptarea unor evaluari obiective. Munca de calitate nu se poate invata in cadrul unei singure discipline, ci ea depinde de intreg procesul didactic.

EDUCATIA PENTRU VIATA PRIVATA trebuie sa capete un spatiu formativ in scoala. A intemeia o familie, a fi parinte, a administra un buget casnic, a pregati o masa sau a invita cunoscuti, a face parte dintr-un grup de prieteni, a-ti petrece timpul liber, a avea grija de ceilalti, a face fata diferitelor situatii sunt lucruri de care toti avem nevoie, pe care trebuie sa le strim. Deasemeni scoala trebuie sa ajute elevii sa inteleaga schimbarile care au intervent in conturarea celor doua notiuni de public si privat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.