Activarea coloanei vertebrale

5x puncte

categorie: Medicina

nota: 9.91

nivel: Facultate

In acest exercitiu trebuie sa realizam un patrat imaginar folosindu-ne barbia si capul. Ideea principala a acestui exercitiu este de a fi capabili sa izolam miscarile gitului de restul corpului, care ramine nemiscat intr-o stare de relaxare, coloana vertebrala fiind aliniata. Axa de rotatie a capului va fi osul sfenoidal. Ne imaginam ca rotim capul in jurul axei sale. Cu cit miscarile vor fi mai a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Activarea coloanei vertebrale

In acest exercitiu trebuie sa realizam un patrat imaginar folosindu-ne barbia si capul. Ideea principala a acestui exercitiu este de a fi capabili sa izolam miscarile gitului de restul corpului, care ramine nemiscat intr-o stare de relaxare, coloana vertebrala fiind aliniata. Axa de rotatie a capului va fi osul sfenoidal. Ne imaginam ca rotim capul in jurul axei sale. Cu cit miscarile vor fi mai ample cu atit mai mult veti reusi sa activati punctul Yu Zhen, baza cutiei craniene, asupra caruia este focalizat acest exercitiu.

Realizind miscarea capului inainte, urmariti sa extindeti gitul cit mai mult ca si cum a-ti deschide o armonica. Acest lucru va extinde vertebrele cervicale incepind cu Da Zhui, cea de-a 7-a vertebra cervicala, in sus. Este necesar sa mentineti pe tot parcursul acestui exercitiu relaxate barbia, maxilarul, pielea capului, gitul, baza craniului, umerii, zona lombara, bazinul. Aceasta este singura directie in care ar trebui orientata activitatea mentala. Repetati din nou si din nou intrebarea: sint relaxat sau nu in zonele mentionate?
Exercitiul incepe cu relaxarea gitului.

Baza gitului functioneaza ca un arc care mai intii se comprima, apoi se extinde. Extinderea gitului incepe de la baza inainte, deplasind barbia pe prima latura a patratului imaginar, paralela cu solul. Relaxam barbia, maxilarul, baza cutiei craniene, gitul, baza gitului, umerii. Tindem sa cream astfel o presiune asupra punctului Yu Zhen, baza craniului.

A doua miscare se executa prin rotatia din ce in ce mai mare a capului in jos. Observam ca rotatia in jurul osului sfinoidal se mareste si ajunge la maximum. Are loc comprimarea punctului Yu Zhen, relaxarea umerilor. A doua miscare poate fi numita minimiscare.
A treia miscare se executa prin rotatia capului in sens invers incepind de la baza gitului. Cind ati atins rotatia si comprimarea maxima, relaxati gitul, coborindu-l in jos, mai jos, mai jos, pina ajunge in pozitia de 90 de grade fata de corp. In caz ideal, barbia atinge osul sternal.

A patra faza este miscarea de rotatie a capului in sus, care confera o deschidere totala a punctului Yu Zhen. Barbia exercita o presiune asupra gitului. Incepeti sa ridicati capul, gradat, vertebra cu vertebra, respirind profund, in mod natural. Verificati daca, la sfirsitul miscarii, barbia, maxilarul sint relaxate si Yu Zhen este deschis, fiind impins in spatele liniei umerilor.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.