Actiuni specifice desfasurate de politia de frontiera

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Inainte de organizarea acestui tip de supraveghere, se va face recunoasterea terenului, stabilindu-se locurile unde pot fi amplasati politistii de frontiera, probabilitatile de acoperire a prezentei acestora si modul de actiune. Intrarea in dispozitiv va fi realizata individual, astfel ca la ora stabilita, intregul efectiv sa se afle in locurile fixate. Pe timpul executarii actiunii, cei angrenati[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Actiuni specifice desfasurate de politia de frontiera

Inainte de organizarea acestui tip de supraveghere, se va face recunoasterea terenului, stabilindu-se locurile unde pot fi amplasati politistii de frontiera, probabilitatile de acoperire a prezentei acestora si modul de actiune. Intrarea in dispozitiv va fi realizata individual, astfel ca la ora stabilita, intregul efectiv sa se afle in locurile fixate. Pe timpul executarii actiunii, cei angrenati nu trebuie sa-si manifeste in nici un fel prezenta (sa nu fumeze, sa nu foloseasca mijloace sonore de comunicare, sa nu iasa din dispozitiv, etc.).

Daca in perioada stabilita pentru actiune (ce nu depaseste 4 ore) nu s-a realizat scopul pentru care a fost organizata, iesirea din dispozitiv se va face individual, pentru a nu deconspira locurile unde au fost plasate efectivele. Interventia trebuie realizata prin surprindere, in momentul inceperii activitatii infractionale ori in cazul persoanelor urmarite, la aparitia acestora. Cercetarea operativa este forma de baza a actiunilor Politiei de Frontiera ce se adopta pentru descoperirea elementelor dusmanoase, infractionale, care au actionat in zona de frontiera precum si pentru obtinerea de date si informatii oportune despre infractorii si contravenientii de frontiera,

pentru a-i surprinde pe acestia pe timpul savarsirii infractiunilor la frontiera, pentru a-i retine si ancheta in vederea stabilirii gradului de vinovatie si predarii lor organelor de cercetare penala speciale, conform legii. In practica, aceasta se materializeaza prin observare, ascultare si cautare (scotocire). Este procedeul prin care se asigura cautarea, descoperirea prezentei infractorilor si a indiciilor acestora, culegerea datelor si informatiilor privitoare la pregatirile ce se fac in vederea trecerii frauduloase peste frontiera si observarea schimbarilor survenite in aspectul general al terenului, precum si alte date care sunt necesare organizarii si planificarii serviciului de supraveghere si control a frontierei de stat.

Succesul acestei actiuni depinde de continuitate, oportunitate si autenticitate si se realizeaza prin organizarea si executarea ei in orice conditii de stare a vremii, pe toata adancimea sectoarelor de paza, calare, auto, cu elicopterul, cu ambarcatia si cu cainii de serviciu. Cei care executa cercetarea pe jos, calare, pe schiuri sau cu bicicleta, vor lua o pauza pentru odihna, de 10 minute, dupa fiecare ora de activitate, iar cei de pe mijloacele de transport cu motor, vor avea 15 minute la fiecare 120 minute de activitate.

Cei care executa cercetarea auto, moto si naval, se vor afla permanent pe itinerariul de patrulare, circuland cu o viteza de patrulare de 25-30 km/h, oprindu-se periodic in locurile si mediile favorabile savarsirii infractiunilor, unde vor desfasura activitati specifice. Stationarea va dura pana la 15 minute iar securitatea vehiculului va fi asigurata de conducatorul vehiculului de transport, in timp ce ceilalti se vor deplasa in zona pentru efectuarea cercetarii.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.