Actiunea cambiala

3x puncte

categorie: Drept

nota: 9.65

nivel: Facultate

Cambia poate fi si instrument de garantie pe care banca il poate accepta pentru un credit acordat unei alte persoane decat beneficiarul cambiei. De asemenea, potrivit legii de aprobare a OUG nr. 39/2008, in cazul in care numele trasului depaseste spatiul alocat pe titlu, se vor inscrie pe cambie primele caractere din numele si prenumele, respectiv din denumirea trasului, in limita spatiului specia[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Actiunea cambiala

Cambia poate fi si instrument de garantie pe care banca il poate accepta pentru un credit acordat unei alte persoane decat beneficiarul cambiei. De asemenea, potrivit legii de aprobare a OUG nr. 39/2008, in cazul in care numele trasului depaseste spatiul alocat pe titlu, se vor inscrie pe cambie primele caractere din numele si prenumele, respectiv din denumirea trasului, in limita spatiului special alocat, fara ca prin aceasta sa se atraga nulitatea cambiei. In plus, codul trasului, respectiv un numar unic de identificare prevazut in documentele de identificare sau de inregistrare ale trasului, va deveni un element obligatoriu al cambiei.

Legea nr. 58/1934 nu cuprinde o definitie a cambiei. Ea cuprinde insa anumite dispozitii privind cuprinsul cambiei pe baza carora se poate defini acest titlu de credit.Cambia este un inscris prin care o persoana, numita tragator sau emitent da dispozitie altei persoane, numita tras sa plateasca la scandenta o suma de bani unei terte persoane, numita beneficiar, sau la ordinul acesteia.

In mod obisnuit, emiterea unei cambii are la baza existenta unor raporturi juridice anterioare intre persoanele in cauza, care au ca izvor anumite acte juridice. In temeiul acestor raporturi juridice, denumite raporturi fundamentale, fiecare persoana are calitatea de creditor sau debitor in raporturile juridice la care participa. Prin emiteerea cambiei si efectuarea platii se executa obligatiile din raporturile juridice preexistente.

Raporturile juridice care preexista cambiei ( raporturile fundamanetale ) explica si justifica emiterea cambiei. Dar, odata emisa cambia, ea trebuie privita prin ea insasi ca un titlul de sine statator. Totodata, operatiile privind cambia fac abstractie de existenta raporturilor fundamentale. Aceste operatii sunt guvernate de reguli speciale, care sunt diferite de regulile care guverneaza raporturile fundamanetale. Regulile soeciale privind crearea raporturilor juridice cambiale, circulatia, garantarea si plata cambiei sunt cuprinse in Legea nr. 58/1934. Trebuie observat ca emiterea cambiei nu duce la stingerea raporturilor fundamentale.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.