Actele consiliilor

7x puncte

categorie: Drept

nota: 10.00

nivel: Facultate

Se adopta cu votul majoritatii consilierilor in functie hotararile privind impozite si taxele judetene, precum si cele vizand bugetul local.Daca bugetul nu poate fi adoptat dupa doua sedinte consecutive, care vor avea loc la un interval de cel mult sapte zile, activitatea se va desfasoara pe baza bugetului anului precedent, pana la adoptarea ............buget, dar in mai tarziu de 30 de zile de l[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Actele consiliilor

Se adopta cu votul majoritatii consilierilor in functie hotararile privind impozite si taxele judetene, precum si cele vizand bugetul local.Daca bugetul nu poate fi adoptat dupa doua sedinte consecutive, care vor avea loc la un interval de cel mult sapte zile, activitatea se va desfasoara pe baza bugetului anului precedent, pana la adoptarea ............buget, dar in mai tarziu de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a legii hotarari atrage dizolvarea de drept a consiliului.

Hotararile ilegale ale consiliilor judetene pot fi atacate in justitie de catre prefect, iar cele ce vatama drepturi legal recunoscute de catre persoanele fizice sau juridice lezate, conform Legii contenciosului administrativ.
Hotararile se adopta prin vot deschis, desi legea nu prevede acest lucru, dar consiliul poate stabili ca unele hotarari sa fie luate prin vot secret. De regula si sedintele de votare sunt politice.

Hotararile individuale privind persoanele vor fi luate intotdeauna prin vot secret, cu exceptiile prevazute de lege, de exemplu, validarea mandatului de consilier se face prin vot deschis.
Proiectele de hotarari pot fi propuse de presedintele consiliului judetean.

Redactarea proiectelor se face de catre cei care le propun, cu sprijinul secretarului si al serviciilor din cadrul aparatului de specialitate al consiliului insotite, in mod obligatoriu, de referatul de specialitate, in lipsa caruia proiectul nu poate fi dezbatut.1
Nu poate lua parte la deliberare si la adoptarea hotararilor consilierului care, fie personal, fie prin sot, sotie, ....... sau rude pana la gradul al patrulea inclusiv are un interes patrimonial in supusa dezbatere.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.