Acte de terorism

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.91

nivel: Liceu

Dincolo de aceasta definitie legala, terorismul este perceput drept actiunea violenta folosita pentru inocularea spaimei, a fricii cu efect paralizant, a psihozei destabilizatoare asupra unei persoane sau a unui grup de persoane, mai mic sau mai mare (pot fii mase de oameni), pentru a-l elimina, manevra sau aservi.Mai direct, principalul scop al actiunii teroriste este sa induca frica, si neincred[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Acte de terorism

Dincolo de aceasta definitie legala, terorismul este perceput drept actiunea violenta folosita pentru inocularea spaimei, a fricii cu efect paralizant, a psihozei destabilizatoare asupra unei persoane sau a unui grup de persoane, mai mic sau mai mare (pot fii mase de oameni), pentru a-l elimina, manevra sau aservi.Mai direct, principalul scop al actiunii teroriste este sa induca frica, si neincrederea in capacitatea protectoare a valorilor reale dobandite de civilizatie, de natura a-i influenta omului comportamentul si deciziile.

Un lung sir de atentate, avand drept tinta trenuri, avioane de linie, piete, gari, autobuze, scoli, lacase de cult, sali de spectacole - cu mii de victime absolut nevinovate, intre care multi copii - au marcat trecerea de la terorismul bazat pe asasinate nominale, indreptate impotriva unor lideri ,,condamnati" pentru vini reale sau imaginare de catre organizatii teroriste asa-zis justitiare, la actiuni de natura sa acrediteze ideea ca nimeni si niciunde nu este in siguranta.

Aproape in fiecare zi, undeva pe glob are loc un atac terorist. Intreaga umanitate a fost zguduita de cruzimea si amploarea atentatelor de la 11 septembrie 2001 din Statele Unite ale Americii si 11 martie 2004 de la Madrid, cele quasi cotidiene din Israel sau Irak si, mai nou, cele din Rusia si Osetia de Nord (la scoala din Beslan). Este ingrozitor cum o minte omeneasca poate sa conceapa astfel de fapte impotriva unor semeni. Ingrozitor este si faptul ca se gasesc fiinte umane care sa le puna in aplicare, de cele mai multe ori cu sacrificiul propriei vieti.

Reactia opiniei publice poate lua forme foarte diferite, de la resemnare pana la accese de furie, dar pentru salvarea omenirii, cu adevarat importanta este reactia autoritatilor. Deoarece, de-a lungul timpului, in relatia cu cei care recurg la astfel de metode pentru satisfacerea unor anume cerinte de catre comunitatea din care fac parte victimele, s-a statornicit un principiu care nu trebuie sa fie incalcat: autoritatile nu trebuie sa negocieze cu teroristii si sa cedeze cererilor lor!
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.