Acordul ADR

5x puncte

categorie: Diverse

nota: 9.84

nivel: Liceu

Acordul stabileste cerintele pentru transportul rutier al marfurilor periculoase definite in Acord, in trafic international, el nu doar listeaza marfurile periculoase, ci stipuleaza si cum acestea trebuie ambalate, stivuite si transportate. In plus, Acordul cere ca cisternele si autovehiculele care transporta conteinere cisterna sau cisterne demontabile si anumite autovehicule care transporta mate[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Acordul ADR

Acordul stabileste cerintele pentru transportul rutier al marfurilor periculoase definite in Acord, in trafic international, el nu doar listeaza marfurile periculoase, ci stipuleaza si cum acestea trebuie ambalate, stivuite si transportate. In plus, Acordul cere ca cisternele si autovehiculele care transporta conteinere cisterna sau cisterne demontabile si anumite autovehicule care transporta materiale explozive sa fie supuse unei inspectii tehnice in tara lor de origine.
3. TRANSPORTURILE VIZATE

"Un transport ADR poate fi definit ca incepand din momentul in care marfurile au fost incarcate si terminandu-se in momentul in care ele au fost descarcate, iar desprinderea unui conteiner (cisterna) de pe remorca sau pe durata transportului ADR, nu inseamna intreruperea operatiei de transport international si o asemenea operatie poate combina transportul maritim si transportul rutier in Marea Britanie, incadrandu-se totusi in definitia de ADR. Aceleasi consideratii se vor aplica pentru orice conteiner de marfa care a fost descarcat de pe remorca sa pe durata transportului ADR".

O declaratie ca substanta este transportata rutier in conformitate cu prevederile ADR trebuie incorporata in, sau combinata cu, documentul de transport.Transportul trebuie de asemenea insotit de instructiuni scrise referitoare la cazuri de urgenta. Acestea trebuie furnizate transportatorului cel mai tarziu cand se da comanda de transport. Cu toate ca Acordul nu stabileste un anumit format pentru documentul care contine aceste instructiuni, multi operatori furnizeaza un TREMCARD

("Transport Emergency Card")/FISA DE SIGURANTA, adica un card de urgenta pentru transport, pentru a indeplini aceste cerinte. Instructiunile trebuie sa fie furnizate in limba tarii de origine, si (acolo unde este cazul) in limba fiecarei tari tranzitate si a celei de destinatie si trebuie pastrate in cabina autovehiculului. In document(e) trebuie mentionate urmatoarele informatii:
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Diverse

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.