Acnee

1x punct

categorie: Medicina

nota: 9.90

nivel: Facultate

"Femeile pot avea cosuri la varsta de 25, de 35 de ani si chiar la varste mai avansate", spune dermatologul James Fulton. "Mama mea inca mai faAZcea bubite la 62 de ani."Termenul acnee este larg si acopera o varietate de manifestari incluzand cosurile, punctele albe, punctele negre si microchisturile pielii. Este o stare in care porii astupati ai pielii se transforma in bubite care uneori se infla[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Acnee

"Femeile pot avea cosuri la varsta de 25, de 35 de ani si chiar la varste mai avansate", spune dermatologul James Fulton. "Mama mea inca mai faAZcea bubite la 62 de ani."Termenul acnee este larg si acopera o varietate de manifestari incluzand cosurile, punctele albe, punctele negre si microchisturile pielii. Este o stare in care porii astupati ai pielii se transforma in bubite care uneori se inflaAZmeaza.
Contrar credintei populare, consumul de ciocolata, parul ori pielea neAZspalata nu provoaca eruptie acneica.

De obicei, predispozitia este ereditara. Daca ambii parinti au avut acnee, sunt sanse mari ca si urmasii lor sa aiba. Dar daca, de exemplu, aveti o sora cu fata imaculata, spre deosebire de camAZpul de batalie pe care il etalati dvs., fenomenul se poate datora altor factori care sa fi agravat eruptia acneica. Cei mai incriminati sunt stresul, expuneAZrea la soare si schimbarea anotimpurilor. Contraceptivele orale si unele marci de farduri pot declansa si ele acneea.

"Femeile care au o activitate profesionala sunt mai vulnerabile", spune dr. Fulton, "daca sunt supuse streAZsului si au tendinta sa se machieze excesiv."Iata cateva sfaturi pentru a va pastra pielea imaculata.
Schimbati fardurile. Dr. Fulton crede ca fardurile grase provoaca aparitia bubitelor. "Pigmentii din fondul de ten, fardurile rosii, cremele si lotiunile de demachiat sau hidratante de demachiat si hidratantii nu constituie o problema, si nici apa. Materia grasa este cea vinovata. Ea provine de obicei din acizi grasi, care sunt mai puternici decat acizii grasi proprii. Daca aveti preAZdispozitie la acnee, folositi un machiaj lipsit de materii grase."
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.