Achizitionarea echipamentelor in leasing

7x puncte

categorie: Economie

nota: 10.00

nivel: Facultate

In S.U.A., leasing-ul a fost reglementat prin United States Uniform Consumer Credit Code si prin Uniform Commercial Code . In Marea Britanie , Franta si Belgia s-au elaborat reglementari, care definesc relatiile contractuale pe baza de leasing si precizeaza operatiunile pe care le include.Leasing-ul a fost determinat, in aparitia sa de cauze obiective. Astfel, in S.U.A., in Marea Britanie si in [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Achizitionarea echipamentelor in leasing

In S.U.A., leasing-ul a fost reglementat prin United States Uniform Consumer Credit Code si prin Uniform Commercial Code . In Marea Britanie , Franta si Belgia s-au elaborat reglementari, care definesc relatiile contractuale pe baza de leasing si precizeaza operatiunile pe care le include.Leasing-ul a fost determinat, in aparitia sa de cauze obiective. Astfel, in S.U.A., in Marea Britanie si in alte tari erau intampinate greutati in finantarea afacerilor, ca urmare a rigiditatii formelor si procedeelor existente. Oamenii de afaceri simteau nevoia dotarii societatilor lor comerciale cu echipamente moderne, in conditiile in care utilajele din dotare se invecheau, mai ales ca efect al uzurii lor morale.

Formula cumpararii unor bunuri de la vanzator in scopul inchirierii lor acelor clienti care aveau nevoie de ele a aparut ca o formula salvatoare si eficienta.Aparitia operatiunilor de leasing este de data relativ recenta, ele fiind introduse abia in 1952 in SUA si extinse din 1962 si in principalele tari dezvoltate ale lumii, ocupand acum o pozitie principala intre formele de finantare si creditare a investitiilor. Exista diferite acceptiuni ale notiunii de leasing. Din punct de vedere al specialistilor in finante, este o tehnica originala de finantare pe termen mediu sau lung, practicata de o societate financiara, avand drept suport juridic un contract de inchiriere de bunuri.

O definitie mai completa a notiunii de leasing ar putea fi urmatoarea: forma de comert si de finantare prin locatie de catre societati financiare specializate in aceste operatiuni, de institutii financiare sau direct de producatori, companiilor care fie ca realizeaza operatiuni de un anumit specific, fie nu dispun de suficiente fonduri proprii ori imprumutate pentru a le cumpara. Pe de alta parte, leasing-ul este o forma de inchiriere - realizata de societati financiare specializate - a unor bunuri de echipament catre beneficiarii care nu dispun de fonduri proprii sau imprumutate pentru cumpararea acestora de la producatori.

Pe continentul american, fara a fi definite ca atare, operatiuni de leasing au fost identificate spre sfarsitul secolului al XIX-lea, odata cu aparitia comerciala a telefoniei, cand aparatele telefonice au fost puse la dispozitia abonatilor prin incheierea unui contract de "lease". Ca operatiune distincta, in anii AZ30, au inceput operatiunile de "lease financing" pentru finantari in domeniul imobiliar, primele tranzactii fiind sub forma de "sale and lease-back".
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.