Achalazia

7x puncte

categorie: Medicina

nota: 10.00

nivel: Facultate

Presiunea intraluminala de la nivelul JGE este un indicator al potentei barierei antireflux; cel mai adesea este exprimata comparativ cu presiunea intragastrica. Atat SEI cat si diafragmul crural contribuie la presiunea JGE. Deoarece aceste doua structuri sunt suprapuse anatomic, presiunea intraluminala poate fi expresia oricareia dintre ele. Pentru evitarea confuziilor, presiunea intraluminala va[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Achalazia

Presiunea intraluminala de la nivelul JGE este un indicator al potentei barierei antireflux; cel mai adesea este exprimata comparativ cu presiunea intragastrica. Atat SEI cat si diafragmul crural contribuie la presiunea JGE. Deoarece aceste doua structuri sunt suprapuse anatomic, presiunea intraluminala poate fi expresia oricareia dintre ele. Pentru evitarea confuziilor, presiunea intraluminala va fi notata pJGE, presiunea realizata prin contractia musculaturii intrinseci-pSEI, iar contributia diafragmului crural-pDC.

Monitorizarea continua evidentiaza ca pJGE variaza in timp. Variatiile de la un minut la altul sunt atribuite contractiilor SEI. Aceste fluctuatii ale presiunii sunt de obicei scazute (5-10 mm Hg). Variatiile mari ale presiunii pe seama contractiilor SEI apar corelate cu activitatea complexului motor migrator al stomacului; pSEI poate depasi 80 mm Hg in timpul fazei 3 a complexului motor migrator si atinge maximul inaintea instalarii contractiei gastrice.

Presiunea JGE poate varia si din cauza contractiilor diafragmului crural. In mod normal, aceste contractii sunt in relatie directa cu respiratia: fiecare inspir duce la cresterea pJGE. Aceasta crestere este abolita de curarizante. Amplitudinea cresterii pJGE in inspir este direct proportionala cu forta de contractie a diafragmului crural. In inspir normal, pJGE creste cu 10-20 mm Hg; in inspir profund, cresterea poate fi de 50-150 mm Hg.

Diafragmul crural contribuie si altfel decat prin respiratie la cresterea pJGE, de exemplu in compresia abdominala, care poate induce contractia tonica sustinuta a diafragmului crural. Diafragmul se contracta si cu tusea, in timpul manevrei Valsalva si in orice activitate fizica in care creste presiunea intraabdominala. S-a observat ca diafragmul crural poate poate pastra singur o zona de presiune crescuta la nivelul jonctiunii toraco-abdominale la pacientii la care a fost efectuata rezectia chirurgicala a SEI. [92]
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Medicina

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.