Acele umbre sinistre

3x puncte

categorie: Psihologie

nota: 9.83

nivel: Facultate

Ai cateva avantaje extraordinare cand te lasi de fumat. De unele am fost constient tot timpul pe cand eram fumator: faptul ca nu-mi va mai fi periclitata sanatatea, ca n-o sa mai arunc banii pe apa sambetei, ca o sa scap, pur si simplu, de stupiditatea fumatului. Si totusi, imi era atat de frica sa ma las, eram atat de ocupat sa ma opun bine intentiilor si tuturor celor care incercau sa ma conving[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Acele umbre sinistre

Ai cateva avantaje extraordinare cand te lasi de fumat. De unele am fost constient tot timpul pe cand eram fumator: faptul ca nu-mi va mai fi periclitata sanatatea, ca n-o sa mai arunc banii pe apa sambetei, ca o sa scap, pur si simplu, de stupiditatea fumatului. Si totusi, imi era atat de frica sa ma las, eram atat de ocupat sa ma opun bine intentiilor si tuturor celor care incercau sa ma convinga, incat imi foloseam toata imaginatia si energia pentru a-mi gasi scuze, oricat de subrede, ca sa fumez in continuare.

Surprinzator, cele mai ingenioase idei mi-au venit chiar cand incercam sa ma las. Erau cu siguranta inspirate de teama si nefericirea care ma cuprinsesera cand foloseam Metoda vointei.Nu puteam cu nici un chip sa nu ma gandesc la sanatate si la aspectul financiar. Dar abia acum, cand am devenit liber, mi-am dat seama, cu uimire, cat de bine reusisem sa-mi alung din minte avantajele si mai mari ale lasatului de fumat.
Am mentionat deja sclavia - sa-ti petreci jumatate din viata avand permisiunea sa fumezi, facand-o automat si dorindu-ti sa n-o fi inceput niciodata, iar cealalta jumatate din viata simtindu-te nefericit si frustrat pentru ca societatea nu-ti da voie sa fumezi.

Intr-un capitol precedent am pomenit bucuria extraordinara de a-ti recapata energia. In cazul meu insa, cea mai mare bucurie, o data eliberat, n-a fost sanatatea, banii, energia sau sfarsitul sclaviei - a fost disparitia sentimentului ca sunt dispretuit de nefumatori si a ideii ca sunt vinovat fata de ei. Si mai presus de orice, redobandirea respectului fata de mine insumi.

Majoritatea fumatorilor nu sunt persoane lipsite de vointa si de coloana vertebrala, asa cum isi inchipuie si ei, si societatea. Eram stapan pe toate celelalte aspecte ale vietii mele. Imi era sila de mine ca sunt dependent de o mahorca blestemata, despre care stiam ca-mi distruge viata. E greu de descris placerea de a-i privi pe ceilalti fumatori - tineri sau batrani, ocazionali sau invederati - fara pic de invidie, ci cu un sentiment de mila in ce-i priveste si de usurare in ce te priveste - pentru ca nu mai esti sclavul tigarii blestemate.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Psihologie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.