Accizele

5x puncte

categorie: Economie

nota: 9.97

nivel: Facultate

Accizele sunt impozite la Bugetul Statului destinate pentru finantarea cheltuielilor publice, daca accizele ar fi introduce pentru limitarea consumului unor produse ar insemna ca aceste produse sa fie folosite in scop special, finantarea programelor de descurajare a acestor produse sau pentru insanatosirea persoanelor afectate de aceste produse. De regula accizele se aseaza asupra bunurilor ce se [...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Accizele

Accizele sunt impozite la Bugetul Statului destinate pentru finantarea cheltuielilor publice, daca accizele ar fi introduce pentru limitarea consumului unor produse ar insemna ca aceste produse sa fie folosite in scop special, finantarea programelor de descurajare a acestor produse sau pentru insanatosirea persoanelor afectate de aceste produse. De regula accizele se aseaza asupra bunurilor ce se consuma in mod singur si nu pot fi subtituite.

Accizele au un randament foarte ridicat din mai multe motive:
- consumul bunurilor este sigur si rapid, ex: alcool, carburanti
- cuantumul accizelor este ridicat
Din aceste considerente si riscul producerii evaziunii fiscale si frauda fiscala este ridicat. Prin savarsirea de evaziune fiscala si frauda fiscala castigurile sunt foarte mari. Din aceaste cause prin legile fiscale sunt prevazute conditiile de producere si comercializare a acestor produse. Sanctiunile ce se aplica in cazul savarsirii de frauda precum si masurile de prevenire si lupta impotriva evaziunii.

- Productia de produse accezabile reprezinte orice operatie prin care aceste produse sunt fabricate sau modificate sub orice forma.
- Antrepozitul fiscal este locul aflat sub controlul autoritatii fiscale competente unde produsele accizabile sint produse, transferate, detinute, primate, sau expediate in regim suspensiv de catre antrepozitarul autorizat in exercitiul active.

- Antrepozitarul autorizat este persoana fizica sau juridical autorizata de autoritatile fiscale competente in exercitarea activitatii ecestea sa produca, sa transfere, sa detina, sa primeasca, sa expedieze produse accizabile intr-un antrepozit fiscal.
- Regimul suspensiv este regimul fiscal conform caruia plata accizelor este suspendata pe perioada producerii, transferarii, detinerii si deplasarii produselor accizabile. Productia accizabila atata timp cat se gasesc in antrepozitul fiscal sau daca se deplaseaza intre 2 antrepozite fiscale acciza este suspendata.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Economie

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.