Accidentele rutiere

5x puncte

categorie: Drept

nota: 9.82

nivel: Facultate

Cel de-al doilea capitol al lucrarii studiaza indeaproape particularitatile cercetarii la fata locului a accidentelor de trafic rutier, aceasta reprezentand o etapa importanta in solutionarea unor astfel de evenimente.In cadrul celui de-al treilea capitol, am punctat efectuarea catorva acte de urmarire penala, ce se realizeaza in cadrul anchetei ce are drept scop stabilirea adevarului in ceea ce p[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Accidentele rutiere

Cel de-al doilea capitol al lucrarii studiaza indeaproape particularitatile cercetarii la fata locului a accidentelor de trafic rutier, aceasta reprezentand o etapa importanta in solutionarea unor astfel de evenimente.In cadrul celui de-al treilea capitol, am punctat efectuarea catorva acte de urmarire penala, ce se realizeaza in cadrul anchetei ce are drept scop stabilirea adevarului in ceea ce priveste accidentele de trafic rutier.

Capitolul al patrulea are drept scop studierea unor leziuni ce se produc din cauza accidentelor de trafic rutier.Ultimul capitol, cel de-al cincilea, studiaza problematica expertizelor, in cazul accidentelor rutiere, in special cea medico-legala.Suplimentar, am atasat o anexa, ce cuprinde masurile de prim-ajutor ce se acorda persoanelor ranite, in cazul unui accident de trafic rutier.
Asadar, lucrarea de fata atinge o multitudine de puncte de mare interes din ceea ce reprezinta cercetarea si solutionarea cazurilor in care are loc un astfel de accident.

De asemenea, problemele sunt tratate, in special din punct de vedere criminalistic, dar si medico-legal sau, chiar tehnic.
Aceste aspecte ce sunt puse in evidenta, au atat un suport teoretic, cat si unul exemplificativ, in anumite cazuri, pentru a putea sublinia importanta acestor informatii si dramatismul unor accidente de trafic rutier.Circulatia pe drumurile publice a vehiculelor, pietonilor si a celorlalte categorii de participanti la trafic, drepturile, obligatiile si raspunderea care revin persoanelor fizice si juridice, implicate in activitati rutiere, precum si atributiile autoritatilor statului sunt reglementate in prezent prin Ordonanta de Urgenta

nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, modificata si completata prin O.U.G. nr. 63/2006 si prin O.U.G. nr. 69/2007.
Infractiunile contra sigurantei circulatiei constituie un ansamblu de acte penale prin a caror incriminare si sanctionare se urmareste protejarea valorii sociale reprezentate de siguranta circulatiei pe drumurile publice, dar si alte valori sociale precum, viata si sanatatea persoanelor, patrimoniul acestora.

Aceasta categorie de infractiuni a atras atentia specialistilor in mod deosebit, ca urmare a amplificarii si diversificarii incalcarilor produse in cadrul circulatiei rutiere, a cresterii gradului de pericol al acestor violari, a necesitatii unei interventii mai eficiente a legiuitorului in acest domeniu spre a asigura protejarea efectiva si in mod corespunzator a valorilor sociale puse in pericol.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Drept

CAUTA REFERAT

TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.