Acceptiunile managementului de proiect

3x puncte

categorie: Management

nota: 10.00

nivel: Liceu

Acesta reprezinta o suma ; de activitatAZi care conduc la realizarea unui scop comun si necesita un consum important de resurse (umane, materiale, financiare, echipamente, informatAZii, documentare si timp). Punerea in practica a unui proiect presupune un moment initial si un moment final al proiectului, deci o durata de realizare. Momentul initAZial este considerat cel in care se ia decizia de a[...]
DOWNLOAD REFERAT

Preview referat: Acceptiunile managementului de proiect

Acesta reprezinta o suma ; de activitatAZi care conduc la realizarea unui scop comun si necesita un consum important de resurse (umane, materiale, financiare, echipamente, informatAZii, documentare si timp). Punerea in practica a unui proiect presupune un moment initial si un moment final al proiectului, deci o durata de realizare. Momentul initAZial este considerat cel in care se ia decizia de a se trece la conceperea unui proiect, iar cel final este cel in care se incheie ultima activitate prevazuta de proiect.

Managementul de proiect consta in planificarea, organizarea si gestionarea (controlul) sarcinilor si resurselor ce urmareste atingerea unui anumit obiectiv, in conditiile existentAZei unor constrangeri referitoare la timp, resurse si costuri. Proiect si institutie. Din punct de vedere conceptual exista o distinctie clara si necesara intre noAZtiunile de proiect si institutie - proiectul reprezinta un proces, iar institutia este o structura [1].

Neglijarea existenAZtei acestei distinctii, poate avea urmari asupra modului de concepere si de punere in practica a proiectului. Managementul de proiect presupune existenta unei structuri proprii, macar din punct de vedere organizatoric daca nu si instituAZtional. In acest sens, definitia proiectului este aplicabila si institutiei, cu o exceptie notabila: durata. Prin definitie, proiectul are o durata prestabilita, pe cand instituAZtia are o durata nedeterminata. Pe de alta parte, succesul instituAZtiei este monitorizat si evaluat pe intreg parcursul duratei de functAZionare, pe cand succesul proiectului se evalueaza dupa incheierea sa [2].

Managementul proiectului inseamna planificarea directionarea si controlul resurselor, astfel incat scopul proiectului sa fie atins, in conditiile restrictive impuse de resursele date. Chiar daca, in cele mai multe cazuri, managerul de proiect coordoneaza o echipa, responsabilitatea pentru atingerea obiectivelor ii revine in totalitate. O institutie este si ea o echipa, dar care participa si la alte proiecte sau activitati si antreneaza folosirea altor resurse. Suprapunerea indatoririlor unui manager de proiect cu cele ale sefului unei institutAZii nu numai ca nu este de dorit, ci chiar de evitat.
DOWNLOAD REFERAT
« mai multe referate din Management

CAUTA REFERAT


TRIMITE REFERAT CERE REFERAT
Referatele si lucrarile oferite de E-referate.ro au scop educativ si orientativ pentru cercetare academica.